I helgen var vi på Kungsbygget och åkte zipline och sommarrodel. Båda härliga fartupplevelser.

ontheline64003

Vi fick åka upp till toppen med ”Valpen”. Det var ganska skakigt och jag hade fullt sjå med att hålla min kära kamera i ena handen och i ledstången med andra. Vid ett tillfälle var det så brant så jag var på väg att ramla ner över alla och hamna längst bak. Men som tur var var den branta delen snart över och vi kom alla helskinnade upp till ”Tornet” där man åkte två och två.

valpen640

Uppe i tornat kollas också bältet och fästanordningarna noggrant för säker färd. Man får också instruktioner på hur man ska åka. Åka upp och ner rekommenderas inte! Men de modiga kan släppa händerna och ”ligga i luften”. Här står min dotter längst till höger med sambo och kompis och väntar med lite skakiga ben inför färden på en lina!

vantan640
Lite spänd väntan inför färden. Men även en glad förväntan på en kul upplevelse!

En sak man får räkna med är att det är lite väntan så tålamodet är bra att ha med sig. Liksom att man uträttat sina behov innan färden. Med 85 meters fallhöjd och totalt 720 meter lina, flyger du nedför Hallandsåsens vackra sluttning med utsikt över Halland. Som mest är du ca 20 meter över marken. Själv hamnade jag av någon anledning bakofram och såg bara hur tornet försvann med en väldig fart bakom oss. Det är ju så att ju mer man väger ju snabbare går det. Och eftersom min matchvikt just nu är 110 kg var jag långt före min åkpartner. Som tur var fortsatte jag inte genom räckena på landningsplattan utan man bromsades mjukt och fint in där helt automatisk.

ontheline640
På väg ner. Plattformen bortanför är själva ”landningsbanan”. Här bromsas du in automatisk.

Åk den populära sommarrodeln!

Sedan var hela gänget på fem personer pigga på att prova att åka sommarrodel. Det kan man göra ensam eller två, ( om barn) i en 935 meter lång bana som slingrar sig nedför Hallandsåsens nordsluttning inne i en vacker granskog. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, allt du behöver göra är att följa reglerna. Du bestämmer tempot själv – med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken. Redan efter 3 åk är du en proffsig rodelåkare. Det vill säga, alla utom mig. Min rodel uppförde sig konstigt. Den gick liksom både åt höger och vänster och rakt fram på en gång. Funderade på om det var något hjul på väg att lossna så jag tog det försiktigt i kurvorna. Det blev nog inget hastighetsrekord den här gången. Snarare en dumboplacering. Men roligt var det. Skönt också att de placerat den i den vackra naturen.

rodelbanan_pojke640_02
Som en lång och skimrande orm, slingrar sig rodelbanan fram genom vacker granskog. 

Kungsbygget är idealiskt för företag, skolor, kompisgänget eller för familjen. Här anordnas en fartfylld möhippa eller svensexa, företagets kick-off eller den perfekta släkt/familjefesten. Man får ett minne för livet och spänning för dagen i något som mycket väl kan vara sommarens häftigaste upplevelser!

rodelStigav640
Även vid rodeln kan det bli lite köer men det är värt att vänta på!

För dig som gillar prickskytte finns det även Laserlerduveskytte.
Ett miljövänligt och ofarligt sätt att uppleva spänningen av en lerduveskyttetävling. Lämpad för alla åldrar från 12 år och uppåt. Eftersom 5 personer kan skjuta samtidigt är Laserlerduveskytte passande för grupper i alla storlekar, mycket skott under en kort tid. Det stod vi dock över idag. Mätta på upplevelser tog vi en fika som bestod av cafeéts rättvisemärkta kaffe och hembakade bärpajer med vaniljsås. Blir du själv fikasugen så erbjuder Kungsbyggets café bland annat även frozen yogurt, dansk ekologisk dricka, varma mackor och utvalda småkakor.

Läs mer om Kungsbygget via Kungsbyggets hemsida

Upplev linbanan via videon!