Grand Canyons nationalpark är ett stort område på nästan 5000 kvadratkilometer. Det är mer än Gotlands yta. Det finns många olika sätt att uppleva Grand Canyon. Om man är turist i Las Vegas, och inte har hur mycket tid som helst, är en helikoptertur till västra Grand Canyon utmärkt. Landningen sker nere i de djupa dalarna och man tar en lätt lunch bredvid helikoptern.

Grand_Canyon640

Ett annat fint alternativ är att hyra en bil i Las Vegas och köra till södra Grand Canyon. Här bjuds man på otroliga vyer. Det tar ändå ett par timmar att köra så det bästa är att övernatta. Kanske på Phantom Ranch nere på botten efter en hike? Även vid södra Grand Canyon finns möjligheter att flyga helikopter. Från flygplatsen i Tusayan kan man välja på 25- och 45-minuter i helikopter över Grand Canyon.

Grand_Canyon640_Ranchen

Vill man vara mer unik kanske det passar att köra till norra Grand Canyon. Det tar någon timme längre tid och vyerna är kanske aningen bättre i söder, men å andra sidan finns goda möjligheter att få vara ensam med naturen. Det är inte så många som tar sig hit. På de mest hektiska semesterveckorna kan det finnas en hel del turister vid södra Grand Canyon.
* Läs mer om utflykter till Grand Canyon på Grandcanyontours.se.

* Mer om olika platser att besöka på Grandcanyon.nu