Under hösten och vintern när solen lyser med sin frånvaro och det bär emot att ta sig ut så är det lätt att drömma sig bort till varmare platser. Costa del sol är en kuststräcka i södra Spanien med städer som Malaga, Nerja, Fuengirola, Marbella och Estepona. Även på vintern håller sig dagstemperaturen närmare 20 grader och det är ofta sol.

CostaDelSol640

Att ta sig till Costa del Sol är enkelt nuförtiden. Flera bolag, bl.a. Norwegian, flyger direkt till Malaga från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Väl på plats rekommenderas att hyra en bil vid Malagas flygplats för att kunna utforska området. Lämpliga dagsutflykter är Gibraltar och Ronda. Gibraltar en är halv-ö som är en del av Storbritannien, hit tar det ca två timmar från Malaga. Gibraltar består egentligen av en stor klippa, från den finns ofta fantastiska vyer och det går lätt att se till Afrika. På toppen av klippan finns det halv-vilda apor.

CostaDelSol900_640

Glöm inte passet!
Ronda är en bergsby en timme norr om Marbella/Estepona och den här staden har en ravin som delar staden mitt itu. För den äventyrslystne finns möjlighet att klättra ner hela vägen.