traning

Det här med att gå på gym är något som verkligen blivit inne. Var man vänder sig hör man folk berätta om sitt gympass eller läser om nya gym som öppnat och det verkar som att varenda människa idag besöker ett gym åtminstone någon gång per vecka. Vilket ju är jättebra. I takt med att många fysiskt hårda yrken försvunnit, i takt med att maskiner, robotar och datorer tagit över blir människor alltmer stillasittandes. Själv har jag haft ett tungt fysiskt jobb som skogsarbetare med motorsåg, så kallad, manuell huggare sedan mitten på 70-talet. Den moderna skogsarbetaren i dag arbetar ju även han/hon inuti en skogsmaskin som både fäller, kvistar, apterar och kapar trädet i olika delar som massaved och timmer. Där krävs ju inte heller något kroppsarbete då man utför jobbet med små spakar.

grupptraning

Idag, då man själv blivit en gammal man och skogen blivit alltför tungt att jobba heltid i är det en välsignelse att det finns bra gym för människor. De utgör ju en plats både för ökad styrka, hälsa, glädje, passion, personlighet, proffsighet och gemenskapen som präglar många gym. Att röra på sig är nyttigt för alla! Träning förbättrar inte bara din fysik utan även ditt psyke på ett positivt sätt. Ett av gymmen är STC Training Club som idag är ett av Västsveriges största friskvårdsföretag med 30 träningsklubbar. STC erbjuder träning för alla människor i alla åldrar samt rehabilitering och sjukgymnastik.  Deras gruppträningsinstruktörer är självklart certifierade och licensierade.

Det som är det fina med STC är att de tränar alla människor i alla åldrar. Allt från barn till seniorer och man har också ”Familygrupper” där både ung och gammal kan träna tillsammans! Men de har också mindre expressklubbar med tonvikt på styrka och kondition.

family

På deras seniorträningar anpassas passet till målgruppen. Man utesluter hopp, snabba byten, avancerad koreografi, etc. Istället är fokus på att träna kondition, styrka och balans.  Efter träningen bjuds det på kaffe och fika! Tid för gemenskap, kanske för att skaffa nya vänner för livet!

senior

STC´s träningsmaskiner är utvalda och selekterade så att träningen ska fungera för alla, oavsett ålder eller fysiska hinder. Att kunna träna med bästa ergonomiska förutsättningar är en självklarhet och därför måste maskinerna vara kvalitetssäkrade. Cybex Eagle är den bästa styrketräningsutrustningen i branschen. En av mina främsta anledningar för att gå på gym är att förbättra min kondition. Här kan man få tips på hur man tränar effektivast, en otränad kan få stor förbättring på bara 2 x 30 min konditionsträning i veckan. Löpbandet är en värdefull hjälp här.

lopband

STC hjälper dig även med viktminskning och kostrådgivning!
Att må bra är ju inte bara att röra på sig. Den dagliga kosten, för ung som gammal är ju även den jätteviktig. På STC får du även hjälp med kosten och om du har viktminskningsproblem hjälper de dig även med det. Deras kostrådgivare kartlägger dina nuvarande matvanor och ger dig tips om hur du lättast kan förändra dem. Du kan själv välja hur omfattande kostrådgivningen och uppföljningen ska vara.

Dansa dig till hälsa!
Att dansa är ju ett väldigt mysigt sätt att förbättra sin kondition och hälsa på och de flesta av deras anläggningar erbjuder dans för de lite yngre människorna! Ett populärt sätt att träna och umgås.

dans

Visst ser det trevligt ut! Besök ett STC-gym redan idag. Just nu kan du få prova på helt gratis!

Detta inlägg är ett sponsrat inlägg