Foto; pixabay.com

När vi ger oss ut och reser med familjen är det viktigt att det finns ett antal upplevelser som erbjuds på resmålet. Gärna både hästturer, klättring, surfing, vandringsleder, gärna med guide och golfbanor. Att bara ligga ner på en strand och lapa sol hela dagarna är inte vår melodi även om det blir en hel del bad.

Urban&i_QualityTours650

Förra resan gick till Mallorca som har helt underbara vandringsleder som den massiva bergskedjan Sierra de Tramuntana i väst och de mer blygsamma bergen Sierra de Llevant i öst. De flesta leder är utmärkta med träskyltar och med relevant information om leden. Överallt ser man vandrare och cykelturister. Vad det gäller golf har, Arabella, tre stycken superba 18-hålsbanor. Hotellet vi bor på heter hotell Feliz i Palma och det är ett svensktpar som äger och driver det. Vi brukar boka  färdiga paketresor genom Qualitours.se, för bekvämlighetens skull. Då får man mer tid över för golfen, vandringar, cykelturer och sol och bad.

Urban&i_QualityTours500

Mallorca är en fantastisk golfdestination, mycket tack vare sitt underbart varma och soliga klimat. Golfentusiaster långväga ifrån kommer för att spela på Mallorcas vackra golfbanor. Regn är ett sällan inslag, då Mallorca har fler än 300 dagar per år med sol och man trivs verkligen i den 20-gradiga värmen om dagarna.

Urban&i_QualityTours50002

Det finns många golfbanor som går att spela utan medlemskap och som är öppna för allmänheten och ofta ligger de på några av Mallorcas allra vackraste platser, nästan alla med havsutsikt och fantastiska vyer. Själv är jag amatörfotograf och kameran är en ständig följeslagare. Mallorca är i sanning en väldigt vacker plats att utöva sin sport på och fairways och greener har noggrant placerats ut och många är bunkrarna och vattenhinderna, vilket kräver sina spelare.

Men just, Qualitours, erbjuder ju förstås golfresor till många länder i Europa och andra delar av världen. Att ge sig iväg på golfresor är ett härligt sett att komma ut och se andra länder och att få vandra på långa sköna promenader och svinga golfklubborna ger både frisk luft och lite motion.