Foto; katehonish, pixabay.com

Vi har en del släktingar i Göteborg som vi hälsar på då och då. Kommer vi på våren bär det nästan alltid av till Delsjö Golfklubb, eftersom några av dem är rena golffantasterna. Vi är inte medlemmar själva men vi brukar få slå några slag och gå ”en snabbkurs” som de säger. Själv är vi mer intresserade av att få komma ut i naturen och den är helt underbar runt banan. Men vi blir ofta placerade på den drivingrange som finns med 25 utslagsplatser. Här försöker jag hitta den rätta svingen men har under alla år inte riktigt funnit den än. Jag blir nog aldrig någon golfare jag.

Golfbana_Bjorkar640
Foto; Carl Stridsberg, hittaupplevelse.se

En klen tröst är att min kära hustru är ännu värre. Hon slår för kung och fosterland men bollarna kommer ändå bara några meter. Men de har ofta en väldig toppspinn som jag är lite avundsjuk på. Golfklubben har funnits nästan lika som oss själva och ligger mitt i ett naturreservat. Banan passar både elitspelaren som nybörjaren och man kan hyra allt från klubbor till golfbilar där. Släktens ungar, som har gått i föräldrarnas fotspår och kanske även i deras gamla fotbollsskor är med i den mycket uppskattade junior- och ungdomsverksamheten som klubben har.
Det som är det fina i kråksången är att det är ett utmärkt sätt att umgås medan vi pratar om ungar, nyheter och väder. Vi, jag och frugan, får njuta av den fina naturen, släkten får slå på och svära över bollarna, allt medan vi avverkar rundan i det gröna.

Golfbana640
Foto; Carl Stridsberg, hittaupplevelse.se

Vi brukar avsluta dagen med att äta på golfbanans restaurang där vi har utsikt över övriga tappra golfspelare varav en del nybörjare. Vi brukar ha ganska roligt när vi studerar deras teknik, medvetna om att vi nog påminner om dem till stor del.