Fotograf/Källa; FriluftsByn, Markus Sjöberg

Höga Kusten fortsätter att växa som Sveriges friluftsdestination och redan nu börjar förberedelserna för 2017.
Nästa år lanserar vi Höga Kusten Winter Trail, ett av Sveriges absolut tuffaste upplevelselopp som går genom de snöfyllda skogarna, längst den isiga kusten och över de kustnära bergen, säger Jerry Engström från FriluftsByn.

Hoga-Kusten900_vintertrail

Under de senaste åren har Höga Kusten seglat upp som en av Sveriges främsta friluftsdestinationer. Under sommarhalvåret arrangeras fyra av Sveriges största friluftsevenemang; vandringensfestivalen Höga Kusten Hike, upplevelseloppet Höga Kusten Trail, havsutmaningen Höga Kusten Swimrun och friluftsfestivalen UTEFEST. Under vintern arrangeras även Europas största vintervandring Höga Kusten Winter Classic och hockeyturneringen Höga Kusten Pond Hockey. Nu börjar även planerna för 2017 att ta form.

Sveriges kanske tuffaste upplevelselopp!
Redan idag kan vi avslöja att 2017 års tillskott förmodligen blir det tuffaste av dem alla – upplevelseloppet Höga Kusten Winter Trail.
– I och med vintervandringen Höga Kusten Winter Classic trampar vi upp ett spår genom Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Detta skapar förutsättningar för ett helt unikt upplevelselopp, säger Jerry Engström från FriluftsByn.

De som antar utmaningen kommer kunna välja mellan två distanser, 20 och 43 kilometer och de har 10 timmar på sig. Loppet går genom Skuleskogens snöfyllda skogar, längst den frusna kusten och över de kustnära bergen innan det avslutas med en utmanande stigning upp för Skuleberget.
– Höga Kusten Winter Trail blir inte bara en otrolig utmaning utan även en upplevelse med inspirationsföreläsningar, löpskolor och After-Trail med livemusik, avslutar Jerry som tror på ett fullbokat lopp då man redan idag fått bokningsförfrågningar från löpgrupper från hela Sverige.

Länk till hemsida: www.hogakustenwintertrail.se

HÖGA KUSTEN:SE är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, de exlusiva matupplevelserna och de bästa kulturarrangemangen. Helt enkelt det som gjort Höga Kusten till en av Sveriges mest snabbväxande destinationer under både 2012 och 2013.