För tre och ett halvt år sedan följde jag en tjej som heter Emma Vånemo. Hon gav sig av från Sverige för att möta Afrika på en cykel! Tanken var även att samla in pengar till hjälporganisationen, Action Aid. Det inlägget kan du läsa här!

Emma_Vanemo_rodd__Cykel_Flagga850

Nu ger hon sig ut på ett nytt soloäventyr från Helsingborg och denna gången är hennes transportsätt en roddbåt, som är döpt till ”Colombo 2”! Hon börjar ro nu till våren men hon vet idag inte vart färden slutar. Men hon har siktat in sig på Alaska. Tanken är att följa kanalsystemen ner till Medelhavet, vidare genom Gibraltar, Madeira, Kanarieöarna, över Atlanten till Karibien och vidare upp till Alaska. Följ Emma´s äventyr på hennes blogg där du även kan stödja hennes projekt genom att donera en valfri summa. HittaUpplevelse.se kommer att följa hennes tuffa äventyr då och då och vi önskar dig ett stort lycka till, Emma!

Att ge sig ut på ett sådant här ganska riskfyllt äventyr ställer Emma, för en del frågor varav en är om båten kan förvara tillräckligt med mat och vatten för en Atlantrodd? Emma är osäker på det och har därför en alternativ rutt, att följa Afrikas västkust, runda Sydafrika, och fortsätta tills hon inte orkar mer! Det är väl få av oss som skulle lämna den trygga tillvaron hemma för att kasta sig ut i det okända i en lite båt, helt ensam och utlämnad till naturens nyckfyllda krafter? Men, Emma, är en tjej med skinn på näsan och räds inte utmaningen. Hon tänker lite som en annan äventyrerska, Annelie Pompe, som menar att livet är en upplevelse. Lev det nu, det väntar inte på dig. Själv nöjer jag mig med att paddla lite kajak eller canadensare hemomkring i Lagan. Man  ska väl inte skylla på att åldern har tagit ut sin rätt för jag ska ärligt medge att jag inte skulle ge mig ut på ett liknande äventyr ens i unga raska år. För det är jag alltför hemkär. Som tur är finns det andra som vi kan följa, som gör det som många av oss bara vågar drömma om..

Följ Emma här på hennes blogg och Facebook-sida