Foto; pixabay

Detta inlägg presenteras i samarbete med Radne

En riktigt kul upplevelse som jag varit med om många gånger är att köra gocart. Det brukar mest bli vid stora sammankomster, typ födelsedagar, svensexor eller återföreningar av olika slag. Då brukar alla sätta sig bakom ratten och genast förändras från att bli en vardagsbilist till en helylleracerförare. I alla fall är det man drömmer om bakom ratten. Och många är nog de unga killar och tjejer som själva sett sig bakom ratten på någon formel 1 bil, körandes för något berömt stall. För de flesta blir ju drömmen just bara en dröm men det viktigaste är ju att man har roligt medan man försöker nå drömmen. För ofta är det ju resan mot målet som är det viktiga.

gocart01_radne

Och roligt har man när man åker gocart. Att man slirar och sladdar på banan i kurvorna i jakten på att komma runt på snabbaste tiden är något man får leva med. För det ser kanske lätt ut när proffsen kör men låt inte ögat lura dig. Att ta sig runt snabbt utan att slira eller sladda, det är en stor konst och tar lång tid att lära sig. I min lilla stad finns det en populär gocartklubb där många ungar ( och föräldrar ) tillbringar stora delar av sin fritid. Som andra motorsporter kostar det en hel del att hålla med egen maskin och reservdelar för det är en stor påfrestning på både motor, däck och kaross. De flesta handlar sina gocartprylar på norra Europas största utbud av Karting och Racing prylar, Radne. De har ett otroligt fint utbud av tillbehör och reservdelar för karting, rally, racing och verktyg man behöver för att hålla på med sin sport.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Radne