Aurorafjäril. Hane, skygg liten varelse. Foto, Carl Stridsberg

Lennart Johanzon är medlem i mina fotogrupper och medverkar ofta med helt underbara naturbilder, naturfotograf som han är. Den här lövgrodan har blivit något av en favorit och ”hänger med” på de flesta fotogrupper på Facebook! 🙂 Stort tack för lånet av den härligt gröna lövgrodebilden, Lennart!

Lovgroda04_640
”Hängande” Lövgroda. Foto; Fotograf Lennart Johanzon 

Ett av mina intressen här i livet är fotografering. Det är en väldigt trevlig hobby som man kan utföra året om i alla miljöer. Jag är bara amatörfotograf. Har på grund av min tidigare yrkesutövning inte haft tid eller ork att lära mig så mycket. Därför använder jag oftast den helautomatiska funktionen på min Canon EOS 700D. Varför krångla till det? Nej, skämt åsido. Tankarna finns väl där på att förkovra sig för att lära sig ta bättre bilder. Att bara använda helautomatiken är ju också som att köpa en Ferrari men inte köra fortare än en traktor. Systemkamerorna idag är ju så fantastiska med alla sina mängder av funktioner så att inte lära sig använda dem mer är på något sätt ett slöseri med pengarna! Fast Aurorafjärilen här ovan tog jag med ett makroobjektiv. Skärpan är inte helt hundra men det beror på att en Aurorafjäril är väldigt skygg. Jag fick krypa runt i gräset efter denna i timmar innan den tröttnade och lät mig ta en bild. Sekunden efter hade den lyft igen. Jag tog bilden för några somrar sedan. Har aldrig sett den igen. Så bilden är nog en av de jag sätter främst utav mina djurbilder.

aurorafjarilutstracktavinga1000

Jo, tycker faktiskt det är så kul med foto så jag har själv skapat två fotogrupper på Facebook som jag med glädje ser medlemmarna öka på. Det är ”Dagens Sverigebild” där man kan lägga in sina bilder på Sverige. Det måste inte vara foton tagna idag. Utan titeln anger att det är denna dagen, just idag, du lägger in en bild av Sverige i gruppen!
Idags dato har den gruppen över 890 medlemmar. I den andra gruppen, ”Foto i Fokus”, kan man lägga in bilder från världens alla hörn. Gruppen har ca 890 medlemmar idag. Den startade jag lite senare än den andra. Om du är intresserad av fotografering är du varmt välkommen in i gemenskapen i någon av grupperna eller varför inte båda och lägga in dina egna bilder.

Sommaren är kort så det gäller att ta kort! Fotografera mera..