Foto; pixabay.com

Motorcross är en av de mest spännande sporterna att uppleva och utöva. Att i full fart sitta på ett rent krutpaket och dra igenom kurvorna och flyga över kullarna, ja, det är en känsla man måste uppleva själv för att förstå hur häftigt det är. Jag körde en del när jag var yngre och det var ju alltid en Honda som gällde. Nu på äldre dagar är ju inte farten det viktigaste utan man glider hellre fram längst en vacker väg på en hyrd Honda , med en liten packning med sig för att klara helgen eller veckoturen. Dels har man inte den reaktionen och snabbheten som behövs för att köra cross och dels går ju såna cyklar sönder ganska ofta varför man jämt får köpa olika tillbehör. Dels har tävlingsinstinkten gått i ide på äldre dagar och att vinna ett lopp känns inte lika angeläget. Inte för att jag vann några lopp utan jag körde mest för att det var så himla kul. Har väl aldrig haft en vinnarskalle vilket man bör ha för att lyckas i den karriären.

MC_Hond_Blue_850x850_pixabay
Foto; pixabay.com

Jag har alltid handlat mina reservdelar hos, Honda, i Kungsbacka. De har ett suveränt utbud av olika modeller av Honda och ett stort sortiment av tillbehör. De har förstås även motorcyklar, mopeder, och terrängskotrar förutom motorcross. Sedan länge har ju Honda ett karakteristiskt motorljud och är en kraftfull upplevelse. Idag är de faktiskt den största tillverkaren av motorer i världen. Dessutom bor min son med sin familj där så man har stuckit in på en kopp kaffe och hejat.