Skiss av Ulrika Wolff

Vi öppnar stans nya sommarscen!
Det blåser upp nya kultur-vindar i Göteborg när det ståtliga Kronhuset och dess vackra borggård blir hem för stans sommarscen. Denna sommar blir det verkligen liv i Kronhusbodarna, en kulturupplevelse med teater, sång, musik, mat & vin ett stenkast från Nordstan & Avenyn. Det ska byggas en 1600-talsscen inne i huset, gården får ett lyft av färgglad underhållning och portarna öppnas redan i juni i år. Det spelas 68 föreställningar hela sommaren, fram till slutet på augusti. Över ett trettiotal artister och kreatörer framför & bakom kulisserna kommer att ge liv och rörelse till Kronhusteaterns första säsong.
Mikael Reuterberg är entreprenören bakom Kronhusteatern och har jobbat i två år med att utforma detta sommarens kulturcentrum. Reuterberg Produktion AB står för satsningen, i
samarbete med Higab, GWO, Cafe Kronhuset och Näringslivsgruppen/Göteborg & CO. Projektet bygger starkt på samverkan för att skapa en mötesplats med hög konstnärlig kvalité som inkluderar och engagerar. Vi strävar efter att ha en prisbild som alla kan ha råd med. Kronhusteatern har valt att subventionera biljetter för barn & ungdom för att ge barn och barnfamiljer möjlighet att få uppleva kvalitetsunderhållning
Teater i Kronhuset med kringaktiviteter på gården stämmer mycket väl överens med vår målsättning att levandegöra kulturmiljön” säger Cina Gasparini, projektledare kulturmiljöer
på Higab. Higab äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för verksamheter både inom offentlig och privat sektor.
Det har inletts samarbeten med företagare, kommun och region och Kronhusteatern uppmuntrar publik, artister och företag som vill delta att ta kontakt med ledningsgruppen inför sommarens aktiviteter både inne i huset och ute på gården. Det kommer att hållas auditions och intervjuer den 20:e mars på Kronhuset, mer information om detta och mycket mer finns på hemsidan: www.kronhusteatern.se.

Sommarsäsongen 2016 presenterar:
En komisk opera extravaganza, THE BEAR, sjungen på engelska. Ett gycklarspel för barnen, FÖR UNG FÖR ATT VA’ KUNG. Slutligen teaterns stora satsning, SOL OCH VÅRAREN, en skrattfest med sång & musik. Information om biljettköp, föreställningar, medverkande och uppdateringar finns på Kronhusteaterns hemsida.

Slutligen hälsar vi Er:

Hjärtligt välkomna till Göteborgs nya evenemang, låt oss ha en blomstrande skön sommar tillsammans med underhållning, mat & gemenskap, önskar ledningsgruppen som utgörs av entreprenörerna Mikael Reuterberg, Isabel Lagos och Annika Elgeskog.

INFORMATION
Kronhusteatern inviger 1600-talsscenen med det tre olika produktioner för hela familjen. 30 juni – 15 juli kl 19:30 (10 föreställningar)

Komisk opera extravaganza:
THE BEAR
6 juli – 21 augusti kl 16:00 (23 föreställningar)

Gycklarspelet för barn:
FÖR UNG FÖR ATT VA’ KUNG
20 juli – 27 augusti kl 19:30 (25 föreställningar)

Skrattfest med sång & musik:
SOL OCH VÅRAREN

Lokalen
Kronhusteatern är handikappanpassad, och kan ta emot upp till 4 rullstolar per föreställning. 1 ledsagare per rullstol får gratis entré.

Kontaktuppgifter
Kronhuset
Kronhusgatan 1D Göteborg
E-post info@kronhusteatern.se
Hemsida; www.kronhusteatern.se
Reuterberg Produktion AB