Den 7 april inleds en fartfylld helg på Idre Fjäll med Svenska Mästerskapen i Speedski och därefter två världscuptävlingar på raken, där den sista dessutom är världscupfinal. Räkna med höga hastigheter i den superbranta speedskibacken Chocken när världseliten gör upp om poäng, ära och kristallglober.

”Chocken” är Nordens brantaste preparerade pist och arrangörerna har sedan i somras arbetat med att få till en ännu bättre och mer åk- och publikvänlig backe. SM-tävlingarna är även öppna för den som har varit med och kört svenska cupen eller har vana från alpin fartåkning.

IdreFjall_Speedski02

Dagarna efter SM kommer det med all säkerhet att gå ännu fortare, och med i stort sett hela den samlade världseliten på plats kommer kanske äntligen backrekordet knuffas de sista tiondelarna uppåt och förbi 180 km/h.

Vi ser fram emot en spännande final på Idre Fjäll där landslaget har stora chanser att hävda sig, säger Jan Magnusson, grenansvarig Ski Team Sweden Speedski.

Landslaget är för närvarande i Andorra och kommer sedan att fortsätta till Vars (FRA) innan WC finalen på Idre Fjäll. Christian Jansson, Kils SLK, skall försvara fjolårets dubbla WC vinster i klassen S1. Syskonen Britta och Erik Backlund, Rättviks SLK, kommer att åka om total seger i klassen SDH.

IdreFjall_Speedski03

 

Att samarbeta med Idre Fjäll och få tillgång till Chocken betyder mycket för Ski Team Sweden Speedski och dess aktiva, menar Jan Magnusson.

Samarbetet ger oss en trygg grund att stå på när det gäller träning, tävling och utvecklingsmöjligheter för disciplinen speedski, avslutar Jan Magnusson, grenansvarig Ski Team Sweden Speedski.

Om Idre Fjäll
Idre Fjäll är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.

Läs mer på; http://www.idrefjall.se/