Fotograf/Källa; Viktor Flumé
Titiyo gjorde succé under sin nyligen avslutade Sverigeturné – den första på sju år. Gaffa delade ut full pott i betyg och skrev att det är ”det bästa hon gjort”, Dagens Nyheter att de är ”hela karriärens allra bästa” och Expressen att hon “sprider soulsken”. Nu är det klart att Titiyo i sommar kommer ge sig ut på en festivalturné med spelningar på bland annat Stockholm Music & arts, Storsjöyran i Östersund, Kulturkalaset i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Titiyo har ett framgångsrikt år bakom sig. Hennes Grammis-nominerade album ”13 gården” släpptes i höstas och fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning. Det nya materialet på svenska fick landets souldrottning att skapa en ny scennärvaro inför vårens Sverigeturné, som avslutades i helgen.

Det blir härligt känslosamt för mig när jag sjunger på svenska och det känns viktigt att texterna når fram till publiken. Därför tänkte jag igenom liveupplägget lite djupare den här gången och var noga med att skapa en speciell stämning utifrån vad låtarna handlar om, berättar Titiyo.

Resultatet blev väldigt lyckat och det var inte bara Titiyo själv och publiken som uppskattade konserterna. De hyllades även i media och flera tidningar tyckte det var det bästa hon gjort.

Det är ju fantastiskt att göra sin femtielfte turné i livet och få höra att det är det bästa som jag gjort. Det är bra bensin till motorn att få sådana recensioner och att känna så själv också. Nu längtar jag till i juni när vi sätter igång igen, säger Titiyo.

Titiyo01

Titiyos festivalturné har premiär i Borgholm den 30 juni.

Turnéplan för Titiyo sommaren 2016
30 juni – Borgholm, Kackelstugan
1 juli – Hässleholm, Torsjö Live
2 juli – Örebro, Stadsträdgården
8 el 9 juli – Borlänge, Peace and Love
12 juli – Skellefteå, En flotte
29 juli – Stockholm, Stockholm Music & Arts
30 juli – Östersund, Storsjöyran
13 aug – Falkenberg, Stålboms
16 aug – Göteborg, Kulturkalaset
Fler datum tillkommer

Pressröster om Titiyo live
”Detta är faktiskt det bästa hon gjort”
/Gaffa, betyg 6 av 6

”solklart en av fredagens och hela festivalens höjdpunkter” (…) ”en scennärvaro som är så stark att hon i stort sett kunnat spela vad som helst”
/Corren, betyg 4 av 5

”hela karriärens allra bästa”
/Dagens Nyheter, betyg 4 av 5

”Titiyo sprider soulsken”
/Expressen, betyg 4 av 5

”hon får hela den sittande publiken på fötter (…) och bevisar att hon verkligen är souldrottningen nummer ett i landet.”
/Dalarnas Tidningar, betyg 4 av 5

”fantastiskt låtmaterial och galet snygga arrangemang ”
/Upsala Nya Tidning

”här finns en så stark röst och så många bra minimalistiska idéer”
/Aftonbladet

Om Titiyo
Titiyos genombrott kom redan med singeln “Talking to the Man in the Moon” 1989 och sedan dess har hon vunnit fyra Grammis och två Rockbjörnar. Med sin karaktäristiska röst och förmågan att explodera på scenen har Titiyo blivit en av Sveriges mest hyllade artister. 2008 gjorde hon comeback efter sju års tystnad med “Hidden” som överöstes av höga betyg i media och kallades “hennes starkaste album hittills” av Aftonbladet. På skivan fanns även singeln ”Longing For Lullabies” som tidigare släppts tillsammans med Kleerup. I Titiyos egen version blev den en av årets mest spelade låtar i svensk radio 2008. Under 2010 och 2011 drev Titiyo tillsammans med Teodor Jensen musikprojektet Keep Company och i slutet av 2012 gjorde hon kritikersuccé med sidoprojektet El Rojo Adios tillsammans med Anderas Söderström.

Hösten 2013 var Titiyo dubbelt aktuell. Hon medverkade i TV4:s jättesuccé ”Så mycket bättre” och släppte dessutom samlingsalbumet “Titiyo – Collection 1988-2013” med hits som ”After the Rain”, ”Come Along” och Kleerup-samarbetet ”Longing for Lullabies”. De senaste åren har Titiyo varit sidekick åt Plura Jonsson i det populära tv-programmet ”Pluras kök” på TV3. 2014 gjorde hon även ett uppmärksammat medverkande i ”Jills veranda” på SVT och senare samma år kom hennes första singel på svenska, ”Drottningen är tillbaka”. Hösten 2015 släpptes albumet ”13 gården”, som nominerades till en Grammis för Årets pop och hyllades i media.

Biljetter
Biljetterna säljs via Blixten.se