Bilden; PV455 Duett, 1958

Volvo Car Sverige har tecknat ett treårigt avtal att vara huvudpartner för Tjolöholm Classic Motor (TCM). Evenemanget lockar årligen cirka 10 000 besökare. Årets tema är herrgårdsvagnar. Volvo visar några av sina absoluta ikoner inom segmentet och toppar med nya Volvo V90.

Vi är verkligen glada över att kunna använda Tjolöholm Classic Motor som en arena för att möta en viktig målgrupp för oss. För Volvo är arvet inte bara historia utan en högst levande del av företaget och våra bilar idag och i framtiden, säger Jonas Eriksson, sponsrings- och eventchef på Volvo Car Sverige.

I år arrangeras 23:e upplagan av Tjolöholm Classic Motor, som under åren vuxit till att bli en av de största och mest välrenommerade fordonsutställningarna för veteranbilar i landet. Den engagerar ett tusental utställare. Årets evenemang går av stapeln den 22 maj i den vackra slottsmiljön strax söder om Göteborg.

För TCM innebär Volvos huvudpartnerskap att vi får en stabil partner som möjliggör att vi tillsammans kan utveckla eventet för framtiden. Men vi får samtidigt inte glömma bort klubbarna och deras medlemmar. Utan dem skulle arrangemanget inte existera, säger Claes Jaurelius, mässgeneral för Tjolöholm Classic Motor.

Årets tema – Herrgårdsvagnar
Temat för årets Tjolöholm Classic Motor 2016 är herrgårdsvagnar, ett segment där Volvo under åren tillverkat flera ikoniska modeller: från ”Personherrgårdsvagnen” PV445 PH från 1955, över första folkhemsklassikern Volvo 145, till dagens bäst säljande modell Volvo V70/XC70 Classic.

Volvos herrgårdsvagnar har en stark förankring i Sverige, alltifrån Amazon till 850 och nu V70. Vi kommer bjuda på en kavalkad av våra historiska herrgårdsvagnar och även en tidig möjlighet att få se en framtida klassiker i verkligheten – nya Volvo V90, säger Jonas Eriksson.

I Volvo Car Sveriges monter kommer sex klassiska Volvo herrgårdsvagnar att visas: Duett, Amazon Herrgårdsvagn, Volvo 145, 1800ES, 850 Herrgårdsvagn ”T-Gul” samt en Volvo 960 Herrgårdsvagn. Utöver dem kommer en kavalkad av Volvos andra klassiska modeller att finnas på plats.

Om Tjolöholm Classic Motor
Tjolöholm Classic Motor den 22 maj 2016 är ett årligen återkommande event som 2016 kommer att hållas för 23:e året. Över tusen utställare, ett sjuttiotal klubbar och tiotusen besökare brukar söka sig till Tjolöholm den näst sista söndagen i maj. Utöver veteran- och samlarfordon visas även klassiska mopeder, motorcyklar, traktorer, flygplan samt ångmaskiner vid Tjolöholms slott i norra Halland.

Läs mer här på Volvo Car!
Om Volvo Car Group

Volvo grundades 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 503 127 bilar i över 100 länder 2015. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding. I december 2015 hade Volvo Cars nästan 29 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor, produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.