Bilden ovan; Slottet i Gamla stan, Stockholm, innan Earth Hour 2015. Foto: Max Plunger

På lördag, 19 mars klockan 20:30 – 21:30, är det dags för WWFs Earth Hour, världens största miljömanifestation som i år firar 10-årsjubiléum. Hundratals miljoner människor världen över är engagerade. I år blir det rekord med 178 deltagande länder. I Sverige deltar 80 procent av Sveriges kommuner med klimataktiviteter och hundratals skolor och kända byggnader släcker ner. Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar, förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land.

Stockholm_EarthOur_After
Bilden ovan; Slottet i Gamla stan, Stockholm, under Earth Hour 2015. Foto: Max Plunger

Läs om klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen här! 

Världen har nu enats om att hejda den globala uppvärmningen. Den nya klimatavtalet är en historisk överenskommelse för människor, djur och natur. Men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid.

Brasilien_EarthOur
Earth Hour-event på Ipanema Beach, Rio de Janeiro. Foto: WWF-Brazil