Bushcraftstore.se startade i November 2015 och är sprunget ur mitt eget intresse för friluftsliv och bushcraft! Jag har sedan flera år tillbaka drivit Tailwind Nutrition Sweden med framgång men kände att jag ville vara lite mer fri i mitt val av produkter. Det föll sig naturligt att jag ville satsa på en butik inom bushcraft och modellen gick ut på ett litet men kvalitativt sortiment som i slutändan ska innehålla allt man kan tänkas behöva för att utöva sin bushcraft. Sortimentet har sakta men säkert vuxit och jag har fokuserat på produkter som ej funnits tillgängliga tidigare och som är av hög kvalitet.

Buschkraftstore01

Utöver detta så sätter jag stor fokus på personlig service och försöker tillgodose mina kunders behov så långt det är möjligt. Jag vill att upplevelsen av att handla hos mig ska vara så nära en fysik butik som möjligt där man kan få hjälp när man behöver den, och där det inte ska vara krångligt som kund att hantera sitt köp. Jag har nått en otrolig framgång med detta koncept med Tailwind Nutrition och hoppas att det kommer bli lika uppskattat i och med bushcraftstore.se Jag vill också att min butik ska vara en kunskapsbank där man genom min blogg kan söka kunskap inom bushcraft men även om produkterna och hur de ska användas. Detta är ett långsiktigt projekt som jag kontinuerligt jobbar med och utvecklar. Jag som driver bushcraftstore.se heter Alexander Malmström.

Warbonnet Blackbird

Vi har fått den stora äran att få sälja Warbonnet Outdoors produkter i Sverige och det är vi väldigt glada över. Warbonnet Outdoors är ett familjeföretag baserat i Evergreen CO i USA som tagit fram en hammock som skiljer sig en del från konkurrenternas. Alla produkter från Warbonnet är lätta och Blackbird är inget undantag, den väger in på så lite som 960 gram. Det kan tyckas vara ganska tungt ändå jämfört med enklare modeller av hammockar och det är sant, men i den vikten så får du en riktigt funktionell hammock med myggnät och många andra finesser.

Buschkraftstore02

Upphängning

När man beställer från Warbonnets hemsida så kan man välja mellan deras webbing/buckel system eller den lättare woopie sling varianten. Vi har valt att börja med den enklare instegsmodellen webbing/buckel helt enkelt för att det är en riktigt bra och enkel lösning. Man byter dock ut denna enkelt själv med lite pill till vad man nu själv föredrar.

Fotbox och Hylla

Deras Blackbird har en extra ditsydd trekant i båda ändar vilket i ena änden fungerar som en fotbox och i den andra som en stor ficka du kan förvara dina saker. Som till exempel en bok, pannlampa, ett par skor etc. Denna extra trekanten som utgör fotboxen gör att du, när du ligger på diagonalen, ligger mycket planare än i en traditionell hammock. Du ligger bekvämare, med all din utrustning nära dig och dessutom har den en dubbel botten vilket gör att du kan stoppa in ett liggunderlag i hammocken som ligger kvar på plats.

Myggnät

Med integrerat myggnät slipper du dessutom mygg och knott medans du samtidigt kan njuta av utsikten när du vaknar på morgonen i skogen. Det är svårt att i korthet med ord beskriva hur hammocken är uppbyggd så vi väljer här att länka till en riktigt bra video på youtube som visar alla delar i Blackbird och hur den funkar. Förutom Blackbird så har vi även tagit hem Blackbird XLC som är en lite större variant av standard modellen. Den passar bra till dig som är mellan 184-213 cm lång. Vi planerar att göra ett ordentligt test av Blackbird under vintern och kommer efter det att publicera en ordentlig recension där vi går igenom alla delar från upphängning till liggkomfort osv.

Läs mer om produkterna via länkarna här;
http://www.bushcraftstore.se
http://www.twitter.com/bushcraftstores
http://www.facebook.com/bushcraftstore.se