Jämtland Härjedalen Turism. Foto; Sandra Lee Pettersson

Tillsammans med några av världens ledande destinationer inom äventyrsturism har Jämtland Härjedalen blivit utvald till lanseringspartner för appen Adventure Junky. Topptur på Helags, midnattsfiske i Ammerån och snökite på frusna sjöar är några av de upplevelser som ska göra globala äventyrs-junkies nyfikna på Sverige och Jämtland Härjedalen. Grundarna Nigel Malone och Fuchsia Sims besöker Åre 11-12 april då appen introduceras för nordisk besöksnäring.

Genom gamification kan äventyrare nu dela sina upplevelser på en ny global arena. Appen Adventure Junky låter användarna kombinera riktiga äventyr och upplevelser med digital teknik, vilket på ett nytänkande sätt skapar engagemang hos resenärer. Bland ledande destinationer inom äventyrsturism, handplockade och utvalda på grund av sitt fokus på hållbarhet och äkta upplevelser, finns några av de bästa äventyren i Jämtland Härjedalen presenterade i appen.

Jamtland_Harjedalen_1200x800
Jämtland Härjedalen Turism. Foto; Sandra Lee Pettersson

Jämtland Härjedalen och de nordiska länderna har en unik position att bli Europaledande inom segmentet äventyrsresor och det finns få motsvarigheter som kan erbjuda upplevelser med samma djup och autenticitet. Adventure Junky är en ideal plattform där regionen kan ta en global position och visa upp sina allra starkaste kort ­– ett spännande initiativ med stor potential, säger Nigel Malone, Director Adventure Junky.

Med Adventure Junky som enda app i sitt slag är visionen att bli ett av världens ledande varumärken inom reseindustrin – ett super-community för globala resenärer. Målsättningen är att engagera 1 miljon resenärer första året och 20 miljoner inom 3-5 år från lanseringen. Appen finns tillgänglig för iPhone, iPad och inom kort för Android.

Jamtland_Harjedalen_1200x800_02
Jämtland Härjedalen Turism. Foto; Sandra Lee Pettersson

Jämtland Härjedalen Turism och Adventure Junky är båda medlemmar i det globala nätverket Advenure Travel Trade Association (ATTA)  vilket innebär ett aktivt arbete för att skapa en mer rättvis, inkluderande och hållbar framtid för global turism. Samarbete med Adventure Junky inleddes under en ATTA Elevate-konferens i Snowmass 2015.

Jamtland_Harjedalen_1200x800_03
Jämtland Härjedalen Turism. Foto; Sandra Lee Pettersson

OM Jämtland Härjedalen Turism
Jämtland Härjedalen – ledande på naturbaserade upplevelser

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring samt representanter från Region Jämtland Härjedalen