Øyafestivalen 2014, Oslo. Foto; kenneth.spaberg/foap/visitnorway.com

”Skandinaviens konserthuvudstad”
Stadens mindre konsertscener kommer sannolikt locka lika många totalt. – Oslo är Skandinaviens konserthuvudstad och 2016 slår nya rekord. Aldrig tidigare har det arrangerats så många konserter i Oslo som under 2016. Huvudstaden arrangerar i år dubbelt så många konserter som Stockholm och Köpenhamn. Detta kan vara en bidragande förklaring till att Oslo allt oftare finns med på listor bland trendiga turistmål. Listan över musikstorheter som spelar i Oslo 2016 är lång. Oslo Spektrum och Telenor Arena kommer att ta emot 500 000 besökare till sina konserter med tunga namn som Justin Bieber, Adele, Rihanna och Iron Maiden.
Topp-tio-listan över trendiga resmål
Oslo kommer att husera dubbelt så många konserter som Stockholm och Köpenhamn. Holm tror att detta är en bidragande faktor till att Oslo blir ett alltmer populärt turistmål för både européer och amerikaner. På Hotels.com är Oslo den enda europeiska staden på topp-tio-listan över trendiga destinationer 2016. ­– Förutom konserterna som lockar besökare till Oslo, ser vi också att det är i samband med dessa arrangemang som Oslo diskuteras i sociala medier runt om i världen. Konserterna helt enkelt vår bästa marknadsföring.

Några av artisterna som spelar i Oslo 2016:
Mariah Carey: Oslo Spektrum, 31 mars

Janet Jackson: Oslo Spektrum, 28 april

A-ha: Oslo Spektrum, 30 april

Adele: Telenor Arena, 1 maj

Mumford & Sons: Oslo Spektrum 10 maj

5 Seconds of Summer: Telenor Arena, 31 maj

Iron Maiden: Telenor Arena, 5 juni

Muse: Telenor Arena, 12 juni

Rihanna + The Weeknd: Telenor Arena, 2 juli

Kraftwerk: Den Norske Opera, 4- 7 augusti

Justin Bieber: Telenor Arena, 23-24 september

The Cure: Oslo Spektrum, 11 oktober
Läs mer här om alla festivalerna i Oslo!