Fotograf: Kristin & Vibeke

Som många kanske känner till så är jag en stor beundrare av Jackie Evancho. Tösabiten från USA, som redan som tio-åring tog Världen med storm. Hon har en röst som en ängel. Sissel Kyrkjebø, från Norge, ligger mig också varmt om hjärtat. Nu kommer hon tillbaka till Sverige med en helt ny exklusiv konserthusturné med namnet ”Songs Of Love”. Totalt besöker Sissel 13 orter runt om i landet med premiär i Karlstad, CCC den 14 oktober och final i Linköping, Konsert & Kongress den 30 oktober.

Efter flera succéår med utsålda julkonserter har Sissel i år bestämt sig för att åka på turné med en blandning av nya låtar och egna favoriter. Denna gång har Sissel med sig en kvartett musiker i världsklass och hon vill komma publiken än närmare och skapa en intim stämning. I ”Songs of Love” kommer Sissel att bjuda publiken på en konsert som innehåller både sånger från 30-talet fram till idag, några helt nyskrivna låtar som blandas med jazz, pop och soul toppat med en delikat touch av skandinaviska toner. Biljetterna släpps den 25 april 2016.

werecki_Sissela1200x1100
Fotograf/Källa Tom Kolstad

Something old, Something new, Something borrowed, Something blue…

TURNÈPLAN OKTOBER 2016: SISSEL KYRKJEBØ ”SONGS OF LOVE”

14/10 Karlstad, CCC

15/10 Jönköping, Konserthuset

16/10 Uppsala, Konsert & Kongress

19/10 Malmö, Malmö Live

20/10 Örebro, Conventum

21/10 Norrköping, De Geerhallen

22/10 Göteborg, Lisebergshallen

24/10 Stockholm, Skandia scenen

26/10 Växjö, Konserthuset

27/10 Kalmar, Kalmarsalen

28/10 Helsingborg, Konserthuset

29/10 Halmstad, Teatern

30/10 Linköping, Konsert & Kongress

(med reservation för eventuella ändringar) www.besterman.nu

BESTERMAN, EARLY BIRD MUSIC AS – APRIL 2016. Producent: Peter Besterman

Om Sissel Kyrkjebø:
Det hela startade 1986 när Sissel uppträdde i pausen på Eurovision Song Contest i Grieghallen i Bergen. Alla som såg programmet minns pausinslaget som tävlingens absoluta höjdpunkt. En strålande och befriande naturlig artist med en fantastisk röst som vann allas hjärtan. Samma år blev hennes debutalbum utgivet -Sissel kårad till “Årets namn” av tidningen VG och fick pris som ”Årets artist”. 20 år senare, under ”Spelleman 2006” fick Sissel ”Årets hederspris”. Sissel har totalt gett ut 15 egne album og 17 album sammen med andre artister.

Internationellt är Sissel mest känd för att ha sjungit OS-hymnen under OS i Lillehammer 1994, för julkonserterna med Placido Domingo och José Carreras samt för att ha medverkat i ”soundtrack” till filmen Titanic. Musiken från den filmen har sålt i 30 miljoner exemplar. Och vem skulle kunna glömma Sissels klockrena stämma i Warren G´s ”Prince Igor”?

Sissel var gästartist när The Mormon Choir, en kör som har hela 360 röster, gjorde en DVD och CD-inspelning under sin berömda julkonsert i Salt Lake City år 2006. Titeln är ”Spirit of the Season” och det albumet låg etta på ”Billboard Classical Chart” i hela nio veckor – en formidabel placering!

Dessutom har man i USA gett ut både en DVD och en CD från en konsert i Röros kyrka i mars 2007 ”Northern Lights” där José Carreras gästade Sissel. Denna konsert sändes i PBS (Public Broadcasting System) tv-stationer över hela USA i november och december 2007 och har resulterat i två USA turnéer under våren 2008. 2014 konsert ”Christmas in Moscow” med Jose Carreras, Placido Domingo och Sissel släpper Den 27 april i år står Sissel på scnene i Royal Albert Hall London, och sjunger på världspremiären av Titanic Live med London Filharmonik Orchestra och kör under musikalsk ledning av James Horner.

Hittaupplevelse.se i samarbete med werecki promotion company!

OM
werecki promotion company –  Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer , Krogshower. En byrå som arbetar med promotion, kommunikation, projektledning; Press, Radio, TV och Nya Medier. Inom; musik, teater, artister, evenemang och nöjen. Över 19 års erfarenheter av promotion och kommunikation med många av Sveriges största produktioner genom åren. Kontaktperson; Rickard Werecki Lycknert. Läs mer se: www.werecki.com