Kammarjungfrun Ottilia visar runt barnen på slottet. Fotograf/Källa; Thomas Carlén

Efter en rekordpåsk, då nästan 1 000 barn deltog i Den stora påskäggsjakten, satsar nu Tjolöholms Slott på ännu fler aktiviteter för barn.

En visning av slottets salar och vrår
Kammarjungfrun Ottilia, som tar med barnen runt på dramatiserade slottsvisningar, kommer att få jobba många fler pass i år än tidigare. Redan lördagen den 16 april kl. 11 finns möjlighet att träffa henne, och under sommaren arbetar hon flera dagar i veckan.

Prova Jane Austen-kläder
I slutet av maj öppnar Klädkammaren med en ny garderob, där barn och lekfulla vuxna kan klä ut sig i kläder inspirerade av det tidiga 1800-talets mode. Och till sommaren presenteras barnunderhållning på den lilla utomhusscenen, varje onsdag kl. 13.30 mellan 22 juni och 3 augusti. Då får slottet besök av såväl Pettsson och Findus som mångsysslaren Henrik Wallgren och andra spännande personligheter.

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se