Foto; Rebecka Stridsberg

Skottland är ett land som alltid stått på listan över länder att besöka för oss och tillsammans. Vi såg ju mycket av Skottland men vissa platser låg ju varmare om hjärtat som Aviemore, som ligger vid Cairngormbergen i nationalparken Glenmore Forest. Det är en perfekt plats för vandring, så vi passade på att vandra i området och tog även det lilla ångtåget och linbanan över landskapet och njöt av den sagolikt vackra utsikten.

Rebecka_Skottland_Rebecka_klippor1200x900
Foto; Rebecka Stridsberg, Isle of Lewis

Därefter åkte vi vidare till Loch Ness för ett besök till det berömda odjuret som bor i sjön. Det kan man ju inte missa när man är i Skottland. Jag hade min kameran beredd för, man vet ju aldrig om Nessie visar sig. Ett tag tyckte jag att jag så en fjällig rygg svepa över vattenytan. Tyvärr var hon för blyg och det blev aldrig någon bild på det berömda sjöodjuret.

Rebecka_Skottland_sjo_1200x900
Foto; Rebecka Stridsberg

Något vi ville se i Skottland var ju staden, Edinburgh som har varit Skottlands huvudstad sedan 1437. Kallas av somliga för Nordens Aten. Old Town påminde om vår egen lilla stad, Laholm, med sina kullerstensgator. Med sin halva miljon invånare placerar sig staden som nummer två på listan över Skottlands största städer. Näst efter London är Edinburgh den mest populära turiststaden i Storbritannien och kan stoltsera med cirka 13 miljoner besökare årligen. Vi besökte även staden Tobermory på Isle of Mull, se nedan.

Rebecka_Skottland_stad_fargglada_hus_1200x900
Foto; Rebecka Stridsberg

Skottar med säckpipa spred toner som gjorde att man verkligen kände att man var i Skottland. Det var en mäktig uppvisning, på samma gång märklig. Säckpipan måste vara ett av världens underligaste instrument. Visste ni att tjejer också bär kil när de dansar?

Rebecka_Skottland06_Dansande_flickor
Foto; Rebecka Stridsberg

Edinburgh är belägen vid Firth of Forths sydstrand och har något som lockar de flesta. För den historieintresserade finns det förutom alla byggnader även flera fascinerande museer. Den som vill äta och dricka gott hittar bra restauranger och pubar och staden erbjuder dessutom riktigt bra shoppingmöjligheter. Firth of Forth, självt, är en fjord som skapades av glaciären Forth under den senaste inlandsisen och det Lothianska landskapet erbjöd en underbar en vacker natur och ett rikt djurliv.

Rebecka_Skottland03
Foto; Rebecka Stridsberg

Stonehenge är ett bronsåldersbyggnadsverk i sydvästra England. Det består av en cirkelformad megalitisk stensättning, omgiven av en ringgrav och direkt utanför denna en cirkelformad jordvall. Stenarna på bilden är inte därifrån men visst är det ett vackert naturligt konstverk?

Rebecka_Skottland_Stonehedge1200x900
Foto; Rebecka Stridsberg

Som sagt, det finns mycket mer att berätta om denna underbara och trivsamma resa. Så vi kan varmt rekommendera er att resa och själva uppleva, Skottland. Ni kommer inte att bli besvikna.

Rebecka_Skottland01
Foto; Rebecka Stridsberg

Vi valde att hyra en bil för att åka runt i Skottland. Är inte så dyrt men ett bekvämt sätt att se landet på. En bra hemsida för att lära sig mer om Skottland och se var allt finns att besöka är förstås, Visit Scotland