Foto; Rosa Bussarna

Följ med på en spännande resa till lemurernas land Madagaskar. Vi spanar efter lemurer, åker en tre dagars båttur på Tsiribihinafloden, kollar in vackra kalkstenslandskapet Tsingy de Bemaraha (Stora och Lilla Tsingy) och njuter av utsikten över den berömda Baobaballén

Dag 1-5

Resan inleds med flyg till Madagaskars huvudstad Antananarivo. Där blir vi hämtade och körda till hotellet vi ska bo på. Dagen efter fortsätter vår resa och vi styr vidare söderut. Vi gör ett stopp i byn Ambatolampy där vi träffar på byborna som gör egna krukor från återanvänt aluminium. Nästa stopp blir i staden Antsirabe som är välkänd för sitt vulkaniska vatten och sina rikshor. Efter en stadstur i Antsirabe där vi kommer besöka lokala marknader och hantverksspecialister tar vi oss till den före detta vulkanen Lake Tritriva och efter det styr vi kosan mot Miandrivazo. Här handlar vi på oss proviant innan vi hoppar på båten som under tre dagar ska ta oss runt på Tsiribihinafloden. Njut av det vackra landskapet som omgärdar oss när vi flyter fram på floden. Varje kväll går vi i land och slår läger och övernattar vid flodens kant. Under dag två på båten kommer vi göra flera stopp längs vägen där vi får möjlighet att bland annat se fåglar, krokodiler, lemurer och fladdermöss. Vi avslutar dagen med att bada i naturliga pooler och vattenfall. Sista dagen på båtturen tar vi oss till byn Begidro som bland annat var centrum för exploateringen av tobak och här i byn får du ta del av bybornas dagliga liv. Tills sist når vi Belo Sur där vi går iland och kör vidare till Tsingy.

RosaBussarna_Madagaskar01
Foto; Rosa Bussarna

Dag 6-9

Tsingy de Bemaraha (även kallat Lilla och Stora Tsingy) är ett naturreservat i Madagaskar som präglas av ett vackert kalkstenslandskap. Vi gör en kanottur på floden Manambolo som flyter fram genom reservatet Lilla Tsingy. Här hittar du orörda skogar, sjöar, mangroveträsk, utrotningshotade lemurer och fåglar. Dagen efter finns det möjlighet att vandra i detta fantastiska landskap genom grottor och labyrinter och över vackra toppar. Vi lämnar Tsingy de Bemaraha och på vägen till Morondova stannar vi i solnedgången till vid den världsberömda Baobaballén i Morondava och njuter av utsikten. Från Morondava flyger vi tillbaka till Antananarivo mot de östra delarna av ön och når till sist Andasibe nationalpark.

RosaBussarna_Madagaskar04
Foto; Rosa Bussarna

Dag 10-13

Här gör vi vårt första besök in till parken den kvällen och hoppas på att få se några nattdjur i farten. Andasibe ligger djupt inne i regnskogen och är hem för över 108 fågelarter, 14 olika lemurer och 84 arter av amfibier. Tidigt på morgonen dagen efter tar vi oss in i parken igen på jakt efter lemurer. Vi kommer även få se olika typer av växter, träd, insekter och reptiler och hoppas på att få se den största lemuren på Madagaskar, även känd som babakoto. Den typen av lemur finns bara i detta område. Vi tar oss vidare till Vakonaön där det finns fler möjligheter att utforska de spännande djuren och även passa på att ta bilder tillsammans med dem. På väg till huvudstaden stannar vi till vid Peyreras nationalpark för att se olika sorters reptiler. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i gamla stan där vi introduceras i arkitekturen och urbaniseringen av Antananarivo och får ta del av stadens spännande historia. Vi gör ett besök till Ambohimanga, en kunglig by och begravningsplats som ligger belägen på en kulle. Byn är numera upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Efter besöket i huvudstaden avslutar vår resa när vi flyger hemåt.

RosaBussarna_Madagaskar02
Foto; Rosa Bussarna

 

Läs mer här!