Bilden ovan; Kajakk på Fjærlandsfjorden. Foto; Øyvind Heen

Presentationen ”Bergen, porten till fjordarna”, har hitintills idag haft över 9000 visningar…

Nya HittaUpplevelse.se är moderniserad, mobilanpassad, har fått fler funktioner, eget bildspel och Mycket större bilder!

Jag har fått lite mail från några som undrar varför en del presentationer har flera tusen visningar medan andra bara har några tiotal. Det är ju så att vi skapat om HittaUpplevelse.se. Mattias, har kodat natt och dag och bland annat gjort den ”Nya Hittaupplevelse” mobilanpassad, viket den inte var innan. Sajten har också fått väldigt mycket större bilder och alla bilder placeras idag i ett eget bildspel för varje presentation. Det gamla formatet på bilder på den gamla sajten var 640×450 px mot dagens 1170×600 px. HittaUpplevelse.se har nästan tio år på nacken och ni som kommer ihåg hur det var förr, minns att man skulle hålla bildformaten små eftersom uppladdningstiden annars skulle bli förfärligt lång. Idag, med fiber och ADSL uppkopplingar är bilder inget större problem längre. Därför har vi valt stora bildformat till nya sajten för att våra besökare ska få njuta och glädjas åt våra partners många gånger fantastiska bilder.

Omredigering av gamla presentationer!

Tyvärr har det lilla formatet på den gamla sajten haft till följd att de flesta gamla presentationer måste redigeras om för att de ska passa in i bildsliden. Så när jag ändå är inne och redigerar en gammal presentation lägger jag in den på startsidan igen i och med dagens färska datum. Men jag låter det antal visningar den gamla presentationen hade, följa med. Det är därför som några har många tusen visningar och några bara har kanske tjugo. De som har tjugo eller så är helt färska nyinlagda presentationer, därav har de inte hunnit få så många besök ännu. Jag jobbar ständigt med att uppdatera alla gamla presentationer samtidigt som nya kommer till. Många gamla har även utgått, speciellt en del gamla evenemang så de tar jag bort helt.

Behöver hjälp av ”gamla partners”!

Ni som är mina partners får gärna hjälpa mig att lägga in er igen med de större bildformaten. Det ska alltså vara exakt 1170×600 px stora bilder. Lägger ni in för stora är risken att wp beskär dem automatiskt så huvud och fötter försvinner. 🙂 Tänk på det.. Ni får gärna skicka dem till mig om ni inte har möjlighet att beskära så fixar jag det åt er. En annan sak som jag vill be er om samtidigt är att uppge rätt adress, gata, postkod, ort och lägg gärna in longitud och latitud i denna formen; Latitud; 56.425717, Longitud; 12.862987 – Då får ni exakt adress på er karta inne i presentationen.
För att hitta er Latitud och Longitud gå till GoogleMaps, skriv in hela er adress i sökfältet uppe till vänster och sök. Då ser ni er ort som är markerad med en röd ikon. Håll muspekaren strax under ikonen och högerklicka. Klicka på ”Vad finns här” i de val som kommer upp. Då kommer det upp en liten avlång ruta med er adress och strax under den ligger kordinaterna. Kopiera dem och lägg in dem när ni lägger till adress med mera när ni lägger in presentationen. Det gör ni här på denna sidan: http://hittaupplevelse.se/lagg-till-upplevelse/

Välkomna med er nya eller ”nygamla presentation!
Team HittaUpplevelse
Carl & Mattias

Vi finns även på Twitter och Facebook! Följ oss gärna där.