Foto; Sverre Hjørnevik / visitnorway.com

Le fint på bilder, recensera mat och mät vattentemperaturen i vattenparken och på SPA. Det är några av dina arbetsuppgifter på årets roligaste sommarjobb – i norska Trysil. Den primära uppgiften är att testa destinationens alla nya mtb-leder och cykelvägar. Arbetsgivaren Destination Trysil ser gärna att äventyrliga familjer söker tillsammans.

Trysil är känt för sina höga berg och snösäkra vintrar. Men nu har en grupp svenskar chansen att uppleva platsen även under sommaren. Destination Trysil letar efter testpiloter, vars uppgift är att testa och rapportera om områdets nyöppnade mountainbike-leder och cykelvägar.
Dokumentera med GoPro

Förutom att provköra cykellederna ska testpiloterna besöka restauranger, prova hotellmadrasser, samt mäta vattentemperaturen på SPA och äventyrsbad. Samtidigt dokumenterar man sin vistelse med en lånad GoPro kamera.

Om man är sugen på mer finns det fler aktiviteter att testa; forsränning, ridning, vandring och/eller golf. I jobbet ingår all nödvändig utrustning under hela vistelsen, samt även boende och hyrbil.
Allt för en aktiv semester

Testpiloterna kan se fram emot en aktiv familjesemester i Trysils vackra fjäll. Här finns Trysil Bike Arena, som är ett familjevänligt cykelområde för cyklister i alla åldrar. Samtidigt erbjuder Trysil 100 kilometer mountainbikespår i skogarna och bergen.

En nyhet för detta år är det nybyggda mountainbike-område Gullia, som består av ett antal nylagda stigar med namn som Green Fox, Happy Rabbit och Sweet Dreams. Lederna har flertalet specialbyggda element och längs vägen är det möjligt att pausa på bänkarna med utsikt över bergen. Stigarna är märkta med färgkoderna grönt, blått och rött, vilket gör det lätt att hitta precis rätt nivå.

Att söka jobbet
Alla åldrar – gärna familjer– kan ansöka om jobbet som testpilot. Jobbperioden är under tre dagar torsdag-söndag. Man kan själva komma med önskemål om vilka datum.

Se filmen

OM Visitnorway
VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland. Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com

LÄNKAR
http://www.trysil.no/testpilotse
https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-norge/Trysil/Bli-testpilot-i-naturens-forn-yelsespark/1330838?fl=1