Foto; Carl Stridsberg, hittaupplevelse.se

Alla som är en del av trädgårdssverige är inbjudna – såväl privata som offentliga trädgårdar. Söndagen den 3 juli kl. 10-17 är det dags för Tusen Trädgårdar.

Årets upplaga av Tusen Trädgårdar blir garanterat en inspirerande trädgårdssuccé. Det blir en dag med trädgårdsglädje i fokus, fylld av personliga trädgårdsmöten då inspiration, kunskap och trädgårdssamtal kan delas av många. Nybörjare och entusiaster möts och inspirerar varandra. Nu är det hög tid att anmälan sin trädgård. Alla som är med håller sin trädgård öppen söndagen den 3 juli 2016 kl. 10-17. Anmälan görs på Trädgårdsriket senast den 1 juni 2016. Även om du varit med förr måste du uppdatera din trädgård. Under trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 21-24 april fanns möjlighet att ställa frågor inför Tusen Trädgårdar i monter C26:61 och inspireras av trädgårdsfantasten och tv-profilen Gunnel Carlson på scen. Gunnel uppmanade alla trädgårdsägare att öppna upp sin trädgård för en dag:

Genom att visa sin egen trädgård blir man också en klokare trädgårdsmänniska. Du får nya idéer av besökarna och ser din egen trädgård med nya ögon efteråt. En upplevelse!”

Med en mångfald av odlingslycka, från stor till liten täppa kan allmänheten ta del av Sveriges odlingsskatt med ett unikt utbud av såväl personlig, som pittoresk och storslagen odlingsglädje. Dela med dig av din trädgård du också!

Så tyckte trädgårdsägarna
2014 höll 704 trädgårdar öppet för intresserade besökare. 88% var nöjda eller mycket nöjda med dagen. 74% tyckte att det kom lagom mycket folk. Hela 79% kan tänka sig att vara med igen 2016.

Kort om Tusen Trädgårdar
Tusen Trädgårdar är ett samarrangemang mellan Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlsons Trädgårdsriket. Tusen Trädgårdar hålls vartannat år och engagerar trädgårdsägare och besökande trädgårdsentusiaster över hela landet. Det är fritt för alla att delta. Anmäl din egen trädgård och hitta andras på Trädgårdsriket.

Följ Tusen Trädgårdar på sociala medier
På Facebook finns gruppen Tusen Trädgårdar,  och Trädgårdsriket. Det går bra att lägga upp och dela egna bilder under året på Facebook och Instagram. Använd #tusenträdgårdar.

 

Riksförbundet Svensk Trädgård är Sveriges största trädgårdsorganisation med över 33 000 medlemmar och närmare 160 lokalföreningar i hela landet. Svensk Trädgård är en ideell organisation, religiöst och partipolitiskt obunden, vars ändamål är att främja fritidsodlingen och att verka för förbättring av trädgårdskulturen och boendemiljön.Svensk Trädgård ger ut tidningen Hemträdgården med sex nummer per år, har fri rådgivning i trädgårdsfrågor, informerar och sprider kunskap om odling och trädgård och ger ut faktablad om ekologisk odling. Svensk Trädgårds Zonkarta visar odlingszonerna i landet. Svensk Trädgård bevakar konsumenternas intressen när det gäller kvalitet på växter, jord och redskap samt bevakar fritidsodlingens intressen när det gäller forskning och försök och utformning av lagar och förordningar som kan påverka hemträdgårdsägare.