Foto; Rough Expeditions Sweden

För det mesta förmedlar jag resor, upplevelser och äventyr som i mycket är noga förberedda och planerade. Egentligen är det inte vad jag själv helst vill uppleva; den trygga och säkra upplevelsen. Nej, någon gång skulle det vara häftigt att få ge sig ut i det okända igen som jag gjorde i min ungdoms dagar, då jag bara med en liten ryggsäck, gav mig ut att tågluffa i Europa. Med början längst upp i vår egen vilda vildmark, Abisko, Sarek och vår högsta utkikspunkt i Sverige, Kebnekaise. Helt utan någon plan drog jag och en vän iväg för att se vart färden hade att bjuda oss. Är du också lite sådan? Som gillar det oförutsägbara och att resa efter en ganska öppen reseagenda? Vill ha också en gång i livet vara med om ett äventyr långt bortanför massturism och hysteriskt jagande efter nya sevärdheter, och istället låta upplevelserna och äventyren möta dig då så har jag ett förslag. Häng med Rough Expeditions som tar dig till byar och platser dit de vanliga turisterna aldrig kommer fram till. Resan där du är en expeditionsmedlem, inte en charterturist.

Rough04
Foto; Rough Expeditions Sweden

Du får köra en cool expeditionsutrustad Land Rover Defender långt ut till öknarna och oaserna, över bergen, genom små byar, och stora savanner, och täta djungler, och nationalparker med vilda djur. Med ”bushcamping” i det vilda – där ingen annan slagit nattläger före dig eller dina expeditionsmedlemmar. Rough Expeditions anordnar expeditioner och upplevelseresor som få människor tidigare varit med om, och ytterst få någonsin kommer att få uppleva. Deras resor går genom exotiska, ovanliga och spännande områden långt utanför turiststråken och du får möta lokalbefolkningen på deras villkor och uppleva lokala platser och saker som händer. Och du, Rough Expeditions kör aldrig guidade turistresor där du på förhand vet vad som ska hända. Det gör resan och själva upplevelsen så mycket mer spännande!