Foto; pixabay

Dessutom kommer bloggar från cykelprofiler som Glenn Magnusson och Jessica Clarén samt inte minst Roberto Vacchis populära podcast finnas på sajten. Cyklingen fortsätter att explodera i Sverige. Såväl motionscyklingen som pendlingen ökar kraftigt och för varje år som går slås nya rekord i antal sålda cyklar.

Cykel_cyklande-damer1200x800
Foto; pixabay

Genom att lansera nya Cykla.se vill Vätternrundan öka intresset ytterligare.

Vi vill erbjuda alla cykelintresserade en samlingspunkt på nätet. Hos oss får man nybörjartips och expertråd, möjlighet att träffa nya cykelkompisar, läsa om lagar och de senaste nyheterna, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

På Cykla.se finns de senaste nyheterna, reportage och rapporter från tävlingar och andra cykelevents. Sajten har också knutit till sig kända cykelprofiler som kommer att blogga kontinuerligt, exempelvis den före detta proffsstjärnan Glenn Magnusson samt Jessica Clarén som driver nätverket She Rides. Två andra bloggare är Anna Öhrström Enockson, som kommer att skriva om mountainbike, och Emma Stenberg, som är aktiv inom paracykling. Dessutom publiceras den populära podcasten Solosport, med kommentatorn Roberto Vacchi och Jesper Broström, på Cykla.se.

Cykla_Landsvag1200x800
Foto; pixabay

Vi vill inspirera till motion i allmänhet och cykling i synnerhet. Med Cykla.se får vi en bra plattform att sprida vår vision om att leda utvecklingen och få fler att cykla. Det ska bli ett nav för alla cykelintresserade, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Sajten kommer att drivas av Vätternrundan tillsammans med redaktionen bakom tidningen Cykla.

Gå till sajten här! 

Gå till Vätternrundans hemsida här! 

OM Vätterrundan

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år. Motala, Östergötlands Sjöstad står redo. Över 23 000 cyklister är anmälda och vi ser fram emot vår största cykelfest någonsin. Deltagare anländer från hela världen för att delta i detta unika långlopp som är en del av en svensk klassiker.