Foto; pixabay

Hittaupplevelse.se i samarbete med Team Serp

Jag läste nyligen om den spännande och svåra resa som ABAX-medarbetarna just nu är på. Företaget sponsrar den engelska fotbollsklubben Peterborough United, men just nu inspirerar de många fler. Fyra av deras anställda i Storbritannien håller just nu på med en välgörenhetscykeltur på hela 29 mil mellan Peterboroughs ABAX-stadion till Ajax Arena i Amsterdam. Denna episka resa har med sitt goda syfte, hälsoaspekter och personliga prestation fått mig att tänka på att ha ett eget cykeläventyr i Europa.

Teamet kommer cykla tvärs över England och sen ta färjan till Rotterdam för att sen cykla till Amsterdam. Galet va?

Det kommer att samla in pengar för sjuka, och missgynnade barn och det har fått mig att tänka mer på mitt eget cykeläventyr. Kanske kan det gå från Sverige till Amsterdam, och sen till England. Jag kanske till och med åker på flera resor under de närmsta åren. Det finns en hel värld att upptäcka, och vilket underbart sett att göra det på.

cykla-i-europa

Chris Miller, VD för ABAX, förklarade det hela: ”Det är en fantastisk personlig utmaning med tanke på att ingen av oss ens ägde en cykel innan Jul. Efter 6 hårda månader av träning under vintern var vi ganska väl förberedda för cykelturen. Vi kanske inte är lika erfarna som andra FreeKicks-cyklister, men vi har lagt flera 100 mils träning på att göra våra kroppar redo.

Med detta i åtanke insåg jag att jag inte direkt kan hoppa på en cykel och sen göra det imorgon, men det är möjligt med lite träning och jag vill helt klart ha mitt egna fantastiska äventyr.

VDn fortsatte: ”Medan vi just nu packar våra väskor i förberedelse för resan, tillsammans med våra pass, så vet vi att majoriteten av allt hårt arbete ligger bakom oss. Det är ingen tvekan om att de 17 milen till Hull kommer vara tuffa, framförallt med tidsgränsen som finns för att nå till färjan. Vi vet alla att den andra dagen kommer inledas med ömma ben och ryggar. Vi kommer dock få massor av motivation från faktumet att ABAX2Ajax har tjänat ihop £10000 hittills till en sådan underbar välgörenhetsorganisation.”

Om de kan lyckas med detta så kanske jag kan det också. Den första tanken som kom till mig hade också med fotboll att göra. I UEFA Europa League och i UEFA Champions League har vi ju returmöten. Kanske kan jag börja i en ände, titta på matchen medan jag såklart bettar med Betway sport Sverige på resultatet, och sen börja mitt cykeläventyr för att nå returmötet.

Om Malmö möter Manchester United så hade jag kunnat göra Old Trafford till min slutdestination. Inte bara skulle jag komma i form, jag hade också samlat ihop pengar till ett gott ändamål och samtidigt få ett minne för alltid som aldrig kan tas ifrån mig. Spelarna och fansen kommer dit på ett par timmar, medan jag cyklar och jobbar hårt för att se till så att jag är där i tid, och kanske fått vila lite för att vara redo för returmatchen. Mest troligt att jag kommer vara tröttare än spelarna! Medan denna typ av saker kräver mycket tanke, träning, dedikation och tid så är det helt klart möjligt. Jag är glad att jag hörde talas om ABAX äventyr och när jag gör mitt eget så kommer det vara min utgångspunkt.

Vilka äventyr har du varit med om, och vad har du i planerna? Har du några förslag för min cykelresa genom Europa?

Hittaupplevelse.se i samarbete med Team Serp