HittaUpplevelse.se i samarbete med Unimon.se

Vi brukar göra en resa om året till sydligare breddgrader. Det blir oftast till Mallorca, som vi tycker är den perfekta semesterön med allt man kan önska sig! Sol, stränder, utflykter, vandrings- och cykelleder, nattliv, kultur och shopping. Ja, Mallorca erbjuder många olika upplevelser som passar oss lite till åren komna även om ön har något för både ung  och gammal. Vi är inte såna som vill ligga hela dagen på playan, sola och bada. Nej, vi tycker om att åka runt på ön och Mallorca är ett bra resmål att hyra bil på. Det finns mycket att se på ön och med bil får man en stor frihet att ta sig dit man vill. Vi åker runt på ön och besöker platser som erbjuder både trendiga matställen, bra shopping, kultur, sevärdheter och närhet till sol och bad. Jag gillar också att valutan är i Euro, det gör det lättare att ha kontroll på slantarna så de inte rullar iväg för snabbt.

Med åren har vi lärt oss att tycka bäst om den sydvästra delen där det både trendiga och mysiga stränder, restauranger, barer och kaféer samt närhet till Palma. Här finns kilometerlånga vita sandstränder och vackra små vikar. Flera vikar är omgivna av naturreservat och det är en upplevelse att vandra runt där och se alla exotiska växter och djur. En bra sak är att väldigt få turister hittar hit. De ligger hellre just på playan och slappar. Men naturreservaten är utmärkta områden om man gillar att vandra eller studera fåglar och natur.  Några av öns bästa stränder ligger i den södra delen av Mallorca.

Mallorca_pixabay1000

När man kör runt så här är det alltid bra att ha en mindre växelkassa med sig i Euro även om det finns gott om uttagsautomater och flesta restauranger och affärer tar kreditkort. Men vi brukar vara generösa med dricks. Ja, i alla fall jag. Beror antagligen på att jag har en mor som varit servitris och fick ihop de bästa slantarna via dricksen. Slantar som gjorde skillnaden mellan taskig ekonomi och någorlunda hygglig som ensamstående mor. Det är också bra att ha kontanter i den lilla butiken på hörnan, när man vill köpa en dagstidning med mera. Jag tycker det ska vara lika enkelt att få med sig kontanter på resan som att handla just dagstidningen. Vi brukar använda oss av Unimon där man enkelt, tryggt och snabbt beställer sin resevaluta online eller i butik. Valutan levereras sedan med Postens rekommenderade brev (Rek) till ditt närmsta postombud, vilket brukar vara en butik i Laholm. man får sina pengar inom tre helgfria vardagar. Gör man inte av med allt löser man in de överblivna slantarna väl hemma. Vi brukar klara oss med att ha med ca tusen Euro.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Unimon.se