Foto; Fotograf/Källa; Visitnorway.com

info
Har du någonsin undrat hur livet ter sig för ett får? I Norge strövar två miljoner får runt fritt i den dramatiska naturen och städerna. I sommar får du chans att lära känna fem av dessa och se vad Norge har att erbjuda i fem olika delar av landet – från ett fårs synvinkel. Det finns får över hela världen men det är inte på alla platser som de har tillgång till en sådan variation i landskapet som i Norge. Varje år släpps två miljoner får in i skogarna och i bergen i Norge utan tillsyn. Deras uppgift är att hjälpa till att skydda kulturlandskapet. De är fria att ströva omkring var som helst, inklusive i städer och byar. Med andra ord, norska får lever det goda livet – en upplevelse som nu ska delas.

Denna sommar kan du följa fem får i fem olika delar av Norge på en rundtur i deras vardag, oavsett om de strövar omkring i storstaden, vid spektakulära fjordar, på de vackra stränderna, i det gröna inlandet eller uppe i de höga bergen. De kommer att ha sin egen kamera och det gemensamma Instagram-kontot #sheepwithaview, samt en sida på visitnorway.com.

VisitNorway_Sheep1200x800
Foto; Fotograf/Källa; CH – Visitnorway.com

Följ de norska fåren denna sommar och se Norge från ett helt nytt perspektiv!

Möt våra ulliga vandrare
Fåren kommer att ha många följare, men detta är inte får som själva följer flocken! De fem upptäckarna har noga valts ut för sin personlighet och för en unik syn på livet. Var och en är en sann representant för sin del av landet.

VisitNorway_Sheeps_1500
Foto; Terje Rakke/Nordic life – Visitnorway.com

Heidi from Oslo
Heidi är en stadsflicka, som lever på en urban gård i Oslo. Hon är artistisk och kreativ – den typ som föredrar kaféer och gallerier.

Erik från södra Norge
Erik är ett avslappnat får som verkligen njuter av södra Norges vibe. Hans favoritsysselsättning är att hänga på stränder och bli vän med andra djur på Kristiansand zoo.

Frida från Fjordnorge
Frida är en aktiv utforskare, som vill nå så många mäktiga bergstoppar som möjligt. Hon älskar en bra selfie och är hängivet metal-fan.

Lars från Trøndelag
Lars är ett traditionellt får som gillar när saker och ting förbli som de brukar vara. Det är enkelt att se att han är en foodie, det är därför han har sina betesmarker vid den “gyllene rutten”.

Kari från Nordnorge
Kari är ett aktivt och sportigt får som bara inte kan sitta still. Hon älskar bra surf och att bli vän med de lokala renarna.

VisitNorway_Sheep1500
Foto; Fotograf/Källa; CH – Visitnorway.com

Följ fåren här:

visitnorway.com/sheepwithaview

Instagram.com/sheepwithaview