Foto; pixabay

Hittaupplevelse.se i samarbete med Gumo Stuguthyrning

Vi tänkte först ta med cykeln på en dagstur och cykla efter lederna uppe på fjället, där man serveras en vidunderlig utsikt. Tanken är att vi ska välja en lite lättare led, det finns flera med olika svårighetsgrader att välja på. Men vi är ju här på semester och tänker ta det lite lugnt. Det finns även bikepark-leder för de lite våghalsigare. Man hyr smidigt sina cyklar och bokar sin stuga online eller genom att kontakta Gumo Stuguthyrning direkt. Har du frågor kring stugor, uthyrning har de bra support.

Gumo_1200
Foto; Gumo

Därefter tänkte vi fiska lite i sjöarna, Närsjön och Smågan och se om fiskelyckan står oss bi. Kanske packar vi sedan ryggsäcken fylld med god mat och vandrar utmed någon led som går förbi någon fäbod och kanske går vi lite på Vasaloppsleden och besöker någon vasaloppsby. Kartor finns att köpa så man kan se vart man vill vandra iväg någonstans. Att hyra en kanot och paddla längs älven på en dagstur ingår förstås i planeringen liksom att då ta ett bad och grilla något gott längst färden. Annat som finns att göra är att testa höghöjdsbanan, upplevelsebadet med saunavärd och Sveriges första flowrider. Där hittar man även en bowlinghall, gym och 3D bio, vid dåligt väder samt restauranger. Ja, för den golftokige ligger det förstså en 18-hålsbana med en vidunderlig utsikt i kuperad fjällterräng Dagen avslutas bäst vid Vålbrändans fäbod där vi tänkte hälsa på  getterna och fjällkossorna och ta en fika, till Vålbrändan vandrar, cyklar eller tar du bilen, där serveras nygräddade våfflor eller fika. Visst låter det som ett härligt paket äventyr? Vi kan knappt bärga oss att komma dit upp och få oss en härlig naturupplevelse.

Hittaupplevelse.se i samarbete med Gumo Stuguthyrning