Lars Bengtsson – On the road again! 

HittaUpplevelse.se har följt denna fantastiska cyklist och äventyrare, Lars Bengtsson, i flera år nu och vi slutar aldrig förundras över hans framfart ut i Världen på två hjul! Lars, är en av dem som cyklat i flest länder och han har sett mer under åren och sin tid i sadeln än de flesta gör under hela sitt liv.

Nu är han i Ryssland. Detta väldiga land med sina enorma stäpper och fantastiska bergsformationer.  Lars har tillbringat en stor del av de senaste 15 åren på resande fot. Under den största delen har han cyklat omkring i världen. Fem års effektivt trampande har tagit honom genom 96 länder (inkluderat Kosovo och Väst-Sahara). Lars har slagit upp sitt tält ca 1200 gånger och rullat drygt 94539 kilometer genom åren. Cykeln har bland annat tagit honom genom Saharaöknen två gånger.

Lars_TheLostCyklist_1200x800_02

Han har även bestiget tre berg mellan 5500 och 6000 meter över havet – som ingen tidigare nått toppen på (s k first ascents). Det var i en extremt avlägsen bikedja till de kinesiska Kunlunbergen. Den gången hade han hela 34 kilo mat med mig på cykeln. Lars har även paddlad en hemmagjord kanot 350 kilometer längs Nigerfloden i Guineas vildmark ….

LarsBengtsson1170x600_kanot

…. och försökte en gång segla från Smögen till Venezuela men båten blåste sönder utanför Holland. Sina bästa ögonblick går inte att rangordna, skriver han.  Hans värsta minne är dock den gången då han fick tre stycken kalasnjikovs riktade mot sitt huvud när han satt på knä i den syriska öknen med armarna i vädret!

Förutom hans 1200 tältnatter har han även slaggat i köket hemma hos en familj i Albanien, i en moské i Iran, i en skola i Tanzania, i ett uthus i Bosnien, i en trappuppgång i Förenade Arab Emiraten, i ett Sikhtempel i Indien, i en husruin i Kina, i en kyrka i Sierra Leone, på ett bygge i Spanien, på ett mission i Kenya, på en militärförläggning i Jemen, på en fritidsgård i Rumänien, på en brandstation i Libanon, på en polisstation i Etiopien, i ett klassrum i Zambia, under en rulltrappa på en flygplats i Singapore och på taket till en kiosk i turkiska kurdistan.

Lars_TheLostCyklist_1200x800_03_Kysyl-Art-Pass_the-highest-point-on-the-trip
Kysyl Art Pass – the highest point on the trip. Foto; Lars Bengtsson

Lite aktuellt om Lars-The Lost Cyclist:
Tid i sadeln: 6 år
Antal länder: 96
Cyklade kilometer: 94539
Paddlade kilometer: 600
Antal berg klättrade: 8
Antal first ascents: 3
Högsta höjd: 6759m
Högsta höjd med cykel: 5080m

Besök Lars, hemsida; The Lost Cyclist och följ honom på hans Facebooksida … och se Världen!