Ett år gav vi oss iväg med ungarna för att besöka Pippi Långstrump, Emil i Lönnerberga och alla de andra av Astrid Lindgrens berömda figurer i hennes egen lilla värld. Vi hade just tittat på Ronja Rövardotter, jag och min dotter, några dagar tidigare och efter den filmen var ett besök däruppe helt omöjligt att inte genomföra! På vägen upp ville vi även besöka det riktiga Bullerbyn, knappt 1 mil öster om Mariannelund. Vi hann även med ett spännande utflyktsmål i Vetlanda, för lite större barn och vuxna, nämligen  Kleva gruva och efter ett uppfriskande bad besökte vi även Skogens konung i älgparken i Skullaryd. Vi stannade så till i Eksjö, denna gamla fina trästad, och gick runt och kikade på alla fina gamla trähus och mysiga små gränder.

Eksjo_1200x800_03_pixabay

Efter en rolig dag tog vi in på det anrika Eksjö Stadshotell i ett av deras trippelrum som var utrustat med dubbelsäng, tv, vattenkokare med te & kaffe, strykset,  hårtork och ett fönster mot parken. Vi somnade ganska så snart, utpumpade av alla små äventyr och vaknade utvilade till en ny morgon. Efter en gedigen frukost styrde vi så vår färd mot en annan Värld. En Värld utav fantasier som tagit levande form, Astrid Lindgrens Värld. Vilket arv denna underbara författare lämnat efter sig till oss alla, inte minst våra barn!