Foto; pixabay.com

En statlig styrelse verkar rekommenderade att 45.000 vilda hästar, Mustanger, måste slaktas för att ge plats åt fler ”nötköttsmegagårdar” – och det blir de vanliga amerikanska medborgarna som får stå för notan! Skattebetalarna skulle i så fall få finansiera den största hästslakten i historien! Djurrättsaktivister är helt nedbrutna av beslutet, och nu försöker volontärer och andra frivilliga krafter att stoppa detta vansinne och hjälpa till med att komma med andra alternativ till dödandet.

Läs mer här! ( Endast engelsk text )

mustanger_1170x800
Foto; pixabay.com

Det var inte så länge sedan jag såg filmen, ”Unbranded” på Netflix. Filmen handlar om 4 killar som rider just på Mustanger över hela USA, just för att hjälpa Mustangerna att få ett bättre rykte.. Den är väl mer åt en dokumentär typ. En fin hästfilm med budskapet att Mustangerna är värda att räddas. Mustangerna har ju ibland fått stå som symbol för ”Frihetens land”, där de har levt i frihet på till synes oändliga stäpper. På något sätt känns det som en del av friheten i Amerika försvinner om denna stora slakt skulle bli av.

Stoppa slakten! Låt Mustangerna få leva i frihet! 

mustanger_1280x800_frihet
Foto; pixabay.com