HittaUpplevelse.se i samarbete med Tofta Herrgård

Hade glädjen att få bo något år i Göteborg i yngre dagar. Det är en helt underbar stad med ett pulserande liv där det finns något att göra för alla, ung som gammal. Sedan fick man ju en liten familj och då gick färden ofta till Göteborg igen med Liseberg i fokus. Vi brukade vara i staden över veckohelgen och då bodde vi någon gång på Tofta Herrgård. En underbart vacker och levande herrgård, nära havet mellan Marstrand och Kungälv. Herrgården byggdes på 1700-talet och är K-minnesmärkt och har unika och vackra historiska detaljer både interiört och exteriört.

tofta_herrgard_02_kakelugn

En av Bohusläns pärlor, skulle jag vilja säga. Med gamla trädbyggnader och med naturen strax inpå, med havet, klipporna, skogen och ängarna. Det finns också ett rikt djurliv med fåglar, rådjur, harar samt hästar och kor som betar. På så sätt slog vi två flugor i en smäll. Vi besökte Liseberg med allt liv som finns där, med färgglada karuseller och hisnande berg och dalbanor. Och kunde efter denna upplevelse med alla syn- och hörselintryck, koppla av på Herrgården, med dess rogivande natur. Matsalen på Herrgården gick i stil med det gamla och vackra, med ett kök i toppklass och det kändes väldigt familjärt och hemtrevligt att äta därinne och ta för sig av all deras goda mat.

tofta_herrgard_03_mat

Herrgården kan du hålla din konferens, boka ett weekendpaket, eller restaurangen och ha fest eller bröllop under hela året. De anordnar även sommarteater under sommarhalvåret, julbord och julmarknad, vintertid.  På gården finns även golf, spa och turridning på islandshästar runt gården och i naturreservatet – även för nybörjaren. Tofta naturreservat gränsar till herrgården.

tofta_herrgard_950x950_hastar

Hotellrummen ligger i annexen Smedjan och Mejeriet, som ligger en kort promenad från herrgårdens huvudbyggnad. Det finns möjlighet att låna cyklar för att utforska omgivningarna. Det är helt gratis för hotellgäster! En toppenservice. Vill man bada kan man ta ett salt bad i havet! Det finns möjlighet till bad både från klippor och mer barnvänliga alternativ på Toftahalvön. Spelar man golf ligger Lycke Golfbana runt gården – en av Västsveriges bästa banor sägs det. Vill man bo riktigt, riktigt bra med sin familj under sin weekend i Göteborg kan jag varmt rekommendera Tofta Herrgård.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Tofta Herrgård