Foto/Källa; Hem till Gården

HittaUpplevelse.se i samarbete med Hem till Gården!

Under flera år så brukade jag och min kära hustru följa tv-serien, ”Hem till gården” som handlade om en liten engelsk by på landet där det varje vecka vankades nya intriger och man fick en inblick i hur livet på landet i England, kunde gestalta sig. I serien fick man kika in på olika små pittoreska gårdar där vardagslivet fortgick med alla de göromål som finns att utföra på en liten gård. I centrum stod en brokig skara som bestod av hemmafruar, bönder, affärsmän med flera och så stadens pubägare. Skulle tro att ca 50% av serien utspelades på puben i byn som liksom var en mötesplats för folk efter avslutat arbete, en variant på ”after work” där byns skvaller frodades.

Några som också säkert följde serien var de företagare som startade upp sitt eget ”Hem till gården”, ett mysigare mer hemlikt boende du kan hyra medan du bor borta, ägnar dig åt ditt arbete eller väljer att förlägga någon aktivitet här. Som i Astrid Lindgrens saga om Bullerbyn ligger gården med Norrgården, Mellangården och Sörgården som tillsammans utgör Tunby Gård. Du får bo i en egen lägenhet som känns ombonad och inredd med mycket kärlek och omtanke. Själva gården är idag ett boutique hotell och konferens i traditionell svensk stil som ligger på landet fast mitt i staden Västerås, ett ganska unikt boende i en inspirerande och kulturhistorisk miljö.

Urbanandi_Hem_till_Garden_800
Foto/Källa; Hem till Gården

Ovan och nedan, jaktstugan, en mysig, varm och ombonad miljö kan detta boende bli som en riktig retreat för kropp och själ.

Urbanandi_Hem_till_Garden_800_02
Foto/Källa; Hem till Gården

Nedan, Lillstugan, med trägolv, vedspis och med mycket kärlek upprustad Torpdröm från 1800-talet med alla bekvämligheter man kan önska sig.

Urbanandi_Hem_till_Garden_800_03
Foto/Källa; Hem till Gården

På gården finns även möjlighet att anordna din egen konferens med tillgång till full service och företaget ordnar också ditt personliga event till ditt företag men även om det gäller privata händelser. Här finns åtta lägenheter att hyra i olika storlek som hotellboende, vecko eller månadsboende och man ordnar även speciella upplägg för högtidsfirare med tex. bubbel, choklad och frukt på rummet vid ankomst. Alla lägenheter har fri tillgång till parkering, trådlöst internet och tvättstuga. Det finns en stor trädgård med utegrupper och grill att nyttja.

Urbanandi_Hem_till_Garden_800_04
Foto/Källa; Hem till Gården

Cykeluthyrning finns på plats för den som önskar. För barnen finns det gott om utrymme för utomhuslekar samt en lekpark. I närheten ligger det härliga strövstråk och motionsspår. Hem till Gården, är ett helt underbart ställe att bo på om man vill leva livet på landet men inte lämna staden.

HittaUpplevelse.se i samarbete med Hem till Gården!