Fotograf/Källa; Idre Fjäll

Tack vare minusgrader och intensiv snöläggning kan Idre Fjäll öppna första nedfarten redan idag den 26 oktober. Idre Fjäll är därmed den första anläggning i Sverige som kan erbjuda alpin skidåkning. De svenska damjuniorerna är redan på plats och herrjuniorerna kommer till helgen.

Det är ett tjockt lager med snö som lagts ut i den svarta pisten ”Specialen” på Idre Fjälls nordsida och bredden är generöst tilltagen med möjlighet att sätta tre banor i bredd. Specialen har dessutom bra lutning för duktiga åkare och har ett perfekt läge intill stolsliften Nord 6:an, vilket medför högkvalitativ träning med kort transportsträcka och möjlighet att återhämta sig under färden upp.

idre_fjall_damjuniorerna_1170x760
Damjuniorerna. Fotograf/Källa; Idre Fjäll

Både ledare och aktiva känner att det är oerhört lyxigt att få träna så tidigt på svensk mark, säger Erika Holmberg entusiastiskt, Tränare för svenska damlandslaget Alpint.

Vi var först på plats även förra året och vi upplever ett fantastiskt värdskap från Idre Fjäll i allt från bokning, boende och mat till träningsupplägg, fortsätter hon.

Till denna försäsong har Idre Fjäll även investerat i ny belysning i nedfarterna Specialen och Carvingsvängen, vilket gör att grupperna kan träna såväl tidig morgon som sen kväll.

Det finns ett enormt intresse från landslag, elit och klubbar att få träna tidigt på snö i Sverige, menar John Lundmark, Vd på Stiftelsen Idre Fjäll.

Idre Fjäll har ideala förutsättningar för dessa träningsgrupper. Vårt geografiska läge gör oss till en av de mest snösäkra destinationerna i Skandinavien och nu har vi bättrat på de förutsättningarna genom att dels spara stora mängder snö och dels investerat i ännu kraftfullare snöproduktion, berättar John vidare.

idrefjall_03_2016
Fotograf/Källa; Idre Fjäll

Skidåkning under Höstlovet

Onsdagen den 2 november, under höstlovet, planerar Idre Fjäll att öppna ytterligare en nedfart och det kommer finnas möjlighet för övriga gäster att ta de första svängarna några timmar per dag. De aktuella nedfarterna blir svårighetsgrad svart/röda och kommer vara hårdpreparerade så det krävs att man är en ganska duktig skidåkare. Sedan den 14 oktober är även längdspåren öppna på Idre Fjäll och i skrivande stund finns det 4 km längdspår.

Läs mer på idrefjall.se 

Före mer information kontakta:
John Lundmark, Vd, Stiftelsen Idre Fjäll,
Mobil 070-211 02 02