Bilderna; På grund av Danilas läppspalt blev hon förlöjligad och retad, men med nio andra barn hade hennes föräldrar inte tillräckligt med pengar till en operation. När de hörde att Operation Smile skulle komma lånade de pengar för den fem timmar långa resan till Fortaleza. Deras största önskan blev uppfylld när det stod klart att Danila skulle få den operation som hon såväl behövde. Fotograf/Källa Operation Smile

operationsmile_danila_02
Danila, så mycket gladare med ett lyckligt leende på läpparna! Fotograf/Källa Operation Smile

Ge bort ett leende i Julklapp! Sprid leenden! I dubbel bemärkelse.

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt någonstans i världen.  I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Barnen har svårt att äta och tala. Ofta lever dessa barn undangömda och drabbas av undernäring och talsvårigheter. Vi vill med den här insamlingen samla in 2400 kronor vilket är vad en operation kostar, och på såvis hjälpa volontärarbetare att fortsätta sitt arbete med barn i länder som inte får samma hjälp som vi får, här i vårt rika land. Klicka här och hjälp ett barn du med så blir både du och barnet lyckligare! 🙂

operationsmile900
Programansvarig Gunilla Lööf tillsammans med en patient på Operation Smiles klinik i Guwahati, Indien. Här kan barn med läpp-, käk- och gomspalt erbjudas gratis vård året om. Operation Smile Sverige stödjer arbetet på kliniken genom att bland annat ha svenska medicinska volontärer som deltar i rotationsprogram för ett ökat kunskapsutbyte. Gunilla Lööf är själv narkossjuksköterska. Fotograf/Källa Max-Michel Kolijn