Foto: Niclas Vestefjell Photography

Åre Destination satsar på höstlovsfirare och bjuder in till en skön vecka med fokus på tid tillsammans. Veckans program är fyllt av allt ifrån tunnbrödsbak, zipline och kvällsöppna butiker till trailrunning, pyssel och fackeltåg. Här tipsar vi om fem programpunkter som är helt gratis.

Friluftscamp i Åre Park
Mitt i centrala Åre ligger Åre Park. Där kan man onsdag till lördag mellan 14.00 och 17.00 lära sig knivhantering och tälja något fint, göra upp eld, koka varm choklad och grädda pinnbröd. Föräldrar är också välkomna och inget behöver förbokas. Ha varma kläder, det börjar bli kallt ute!

Pyssel på Kaki
Garn- och pysselbutiken Kaki har drop-in-pyssel mellan 12.00 och 16.00 tisdag-lördag. Det kommer att finnas olika stationer där man kan prova på flera tekniker. Låt skaparglädjen flöda och passa på att få inspiration av pysselmästarna på Kaki.

Cykelmekarkurs för hela familjen på Åre Bikes
Lär dig meka med cykeln på Åre Bikes på fredan den 4 november mellan 14.00 och 15.00. Hela familjen är välkommen och fokus blir på att fixa punktering och göra en säkerhetskontroll av cykeln. Ingen förbokning krävs.

Eldshow med hästar
På fredag den 3 november är det skräckens afton på fritidsgården Lokalen. Dyk upp, gärna utklädd, från 17.00 och ta del av skräckfilm, läskiga dockor, monstersminkning och sjukt creepy fika. Det finns även biljard, pingis, chill, film, tv-spel, skateboardramp, trampolin med mera. Klockan 19.00 och 21.00 blir det spökvandring och 23.30 blir det eldshow med hästar på kyrklägdan vid Åre gamla kyrka.

Choklad- och marshmallowsmums på Åre Chokladfabrik
Hälsa på hos Åre Chokladfabrik och smaka på smarrig choklad. Varje dag hela höstlovet kan alla barn prova på att doppa marshmallows i Åre Chokladfabriks mumsiga choklad. Bara att titta in mellan 10.00 och 17.00.