Foto; pixabay.com

När vår familj åkte norröver för att åka utför när barnen var små blev det ibland till Sälenfjällen för där behövdes inget tjat för att få på barnen varma kläder, pjäxor och hjälmar. Vi bodde i en stuga nära de barnvänliga backarna. Rullband och knappliftar fanns i massor och det fanns och finns även idag, skidskola, skiddagis, snölekland och skidlek som gav oss föräldrar lite avkopplande barnpassning och aktiviteter i och utanför backarna.

I Sälenfjällen är det avslappnat och familjärt och ingen brydde sig det minsta om man var Hallänning och bara stod på skidor några gånger om året. Nej, man kunde lugnt glida fram på skidor i barnbackarna eller de flackare gröna backarna och börja med att ta knappliften upp eller prova ett av barnens favoritområden – Trollskogen, och bli som barn på nytt! Och när både föräldrar och ungar var trötta och hungriga fanns det många mysiga restauranger och värmestugor att mätta sig i. Precis som idag. Här avnjöts allt från medhavda ostmackor med varm choklad till gulaschsoppa, våffla och à la carte. I Sälen fanns det både tid och plats för snölek. För stor som liten. Parkområden. Skidskolor. Och after ski. Allt du behövde för en lyckad skidsemester. Det fanns och finns verkligen något för alla här… Jag älskade det!

Vi hyrde alltid skidor eller annan utrustning inför vår skidsemestern. Hos Dalskidan hittade man skidor att hyra som var anpassade till olika nivåer, oavsett om du var nybörjare eller mer erfaren i backen. Så är det förstås även idag. Det fanns ju ingen anledning att köpa dyr utrustning som står på vinden 11 månader om året! Hos Dalskidan i Sälen fick man alltid bästa servicen av den kunniga personalen är hängivna skidåkarna, vissa med bakgrund i landslaget, då som nu.  Med deras hjälp kan du maxa din skidupplevelse och du får garanterat en åkning utöver det vanliga. Från dem är det också nära till Skistars anläggningar i Sälen, bara 5 minuter från Lindvallen och 10 minuter från Kläppen. Dalskidan har ett antal paketerbjudanden för skiduthyrning med skidor från kända märken av senaste årsmodellerna att välja på. Det är ett enkelt sätt att få rätt utrustning till ett förmånligt pris. Deras skidor är alltid vallade och slipade för bästa skidupplevelse. Dalskidan är helt enkelt den skidhyra där du får absolut mest för pengarna.