Foto; pixabay.com

Lite bakgrundsfakta om tävlingen:
Tävlingen ”Din gård, din möjlighet” syftar till att visa upp bredden av företagandet och den innovationskraft som finns på gårdar runt om landet. Genom tävlingen kan landsbygdsföretagare på ett konkret sätt marknadsföra sig själva och inspirera andra. När premiäromgången av tävlingen gick förra hösten tävlade 92 gårdar och 12 500 visade sitt gillande och röstade på sina gårdsfavoriter.

Vann då gjorde Grinda Gårdsglass i Malmköping och 2:a kom Ramstad Gård i Säffle..
Här berättar de om vad medverkan i tävlingen gett dem

Tävlingen vecka för vecka
• Tävlingsbidrag kan skickas in 10 oktober- 20 november 2016 av alla som driver en verksamhet på sin egen gård. I tävlingsanmälan går det samtidigt att välja att medverka på Gårdskartan.
• Alla kan rösta på bidragen så fort de har publicerats på tävlingssajten. Röstningen i grundomgången är öppen till och med 30 november. Max en röst per enskilt bidrag gäller. Det går att rösta på flera olika bidrag.
• Juryn väljer därefter ut fem finalister från de femtio bidragen med flest röster. Nytt i år är att de också plockar ut ett ”wildcard” från alla tävlande gårdar till finalen.
• De sex finalisterna presenteras 9 december och alla tidigare röster är då nollställda för ett mer spännande finalheat.
• Röstningen på finalisterna pågår till 15 januari. Folkets röst avgör pallplaceringen. Vinnarna presenteras 20 januari.

Var med och tävla, klicka HÄR! 

Juryn bedömer bidragen utifrån dessa kriterier, vilka beskrivs i tävlingsvillkoren.
a. utgör en god affärsidé som utgår från tävlandens gård på den svenska landsbygden och bygger på de förutsättningar som gården och marken ger
b. ska ha en tydlig kundgrupp
c. ska ha potential att bidra till stärkt lönsamhet för gården, dvs generera ett positivt tillskott till resultatet, och
d. ska vara långsiktigt hållbar, dvs bidra till ett rikare liv på landet