Fotograf/Källa; Peter Mattsson

Barncanceröverlevaren och multisportaren Aron Anderson ska genomföra sitt farligaste och kallaste äventyr någonsin; Pole of Hope. I en specialbyggd sitski ska han ta sig totalt 640 kilometer till Sydpolen, för att samla in pengar till Barncancerfonden. Imorgon startar barncanceröverlevaren och multisportaren Aron Anderson sitt farligaste och kallaste äventyr någonsin; Pole of Hope. I en specialbyggd sitski ska han ta sig totalt 640 kilometer till Sydpolen, för att samla in pengar till Barncancerfonden.

På en plats som kallats den mest ogästvänliga på jorden kommer Aron att utsättas för extrema fysiska och mentala prövningar. Som första person i rullstol kommer han staka från kanten av Antarktis till Sydpolen. Arons enda sällskap är den amerikanske polarguiden och expeditionspartnern Doug Stoup. Imorgon lördag startar expeditionen, och om allt går som det ska kommer Aron och Doug fram till Sydpolen om en månad, efter att ha kämpat sig fram 640 kilometer i en medeltemperatur på -30 °C.

Genom expeditionen samlar Aron in pengar till Barncancerfondens livsviktiga arbete. För varje 10-krona som doneras till Barncancerfonden under Pole of Hope kommer Aron att skida 1 meter. Varje månadsgivare som registreras i samband med expeditionen för honom 700 meter närmare målet. För att Aron ska nå hela sträckan fram måste insamlingen nå rekordstora 6,4 miljoner kronor.

Läs mer om resan och insamlingen på www.poleofhope.com

Det hänger på mig om jag kommer att klara det och självklart är jag beroende av väder och vind, men att göra den här expeditionen tillsammans med det svenska folket ger mig pepp och en extra push till att klara det, säger Aron.

aronandersson_1170x780

Aron Andersson i Sydpolen!

Snabba fakta om Pole of Hope
Vad: Staka i sitski från kontinentkanten av Antarktis till Sydpolen
Avstånd: 640 km
Tidsram: Skida ca 2 mil om dagen i ca 30 dagar
Medeltemperatur: -27,5 °C
Utmaningar: Extrem kyla, glaciärsprickor, hård vind, utmattning, uttorkning mm
Insamling: Målet är 6,4 miljoner till Barncancerfonden. Aron får skida en meter för varje insamladtiokrona och 700 meter för varje ny månadsgivare till Barncancerfonden

Mer omAron Andersson på LoveLaholm.se
Vi på HittaUpplevelse.se, har tidigare skrivit fler artiklar om den här fantastiska kille, Aron Andersson. Men det var då på vår systersajt, LoveLaholm.se – Vill du läsa mer om Aron, därinne så klicka här!

Kontakt
För ytterligare information om expeditionen eller för att boka en telefonintervju med Aron, kontakta:
Malin Ingevald, 070-261 17 91, malin@aronanderson.se

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.