Foto/Källa; Peter Malmrup/Fritidsresor

Bildsliden ovan; Istrien
Det är lätt att falla pladask för Istrien. I alla fall om man gillar medeltidsstäder, god mat och hav som skiftar i smaragdgrönt. Det mesta på halvön Istrien i nordvästra Kroatien känns småskaligt och tempot är behagligt lugnt. Förutom att sola och bada kan du cykla, springa eller vandra längs stigar som tar dig genom grön och orörd natur. Hit flyger du på bara två och en halv timme.

Den 1 november 2016 har Fritidsresor blivit TUI och Fritidsresor.se är nu TUI.se. Namnbytet markerar den förflyttning från ett traditionellt charterföretag till ett modernt reseföretag som nu sker, där möjligheten att erbjuda fler och flexibla semesterlösningar ökar.

Vi är nu helt integrerade i världens största researrangör. Vi får större muskler att expandera och det kommer att gynna våra kunder som får tillgång till ett mycket bredare och mer flexibelt utbud av reseupplevelser, säger Eivor Andersson, VD för TUI i Norden.

Fritidsresor breddar med tre nya resmål i Kroatien

Fritidsresor breddar sommarprogrammet i Kroatien de tre orterna Rabac, Rovinj och Porec i Istrien. Bland hotellen ryms bland annat ett nyrenoverat Family Life-hotell – Fritidsresors populära familjekoncept med skandinaviska barnklubbar. Sedan förra året har antalet bokade resor till Kroatien ökat med 100 procent. För att möta den ökade efterfrågan fördubblar Fritidsresor nu volymen inför sommaren och lanserar tre nya resmål i den norra delen Istrien. Avgångarna sker från Stockholm/Arlanda, Göteborg/Landvetter, Norrköping Flygplats och Örebro Airport.

fritidsresor_kroatien_04
Foto/Källa; Peter Malmrup/Fritidsresor

Den genuina känslan, det kristallklara havet och det gynnsamma prisläget är några orsaker till att många svenskar förälskat sig i Kroatien. Därför känns det väldigt kul utöka programmet med Istrien – en del som kanske inte är lika utforskad än bland oss svenskar, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI Nordic/Fritidsresor.

Fritidsresor erbjuder 14 olika hotell i olika prisklasser på de tre nya orterna i Istrien. I den mindre badorten Rabac lanseras familjekonceptet Family Life. Hotellet har nyligen genomgått en omfattande renovering och har stora rum för hela familjen, stora poolområden, träningsklasser, Bamseklubben och erbjuder All-inclusive. Även om Porec är Istriens största turistort är den pittoresk med små mysiga gränder, och i medeltidsstaden Rovini finns bland annat ett högklassigt designhotell.

fritidsresor_kroatien_02
Foto/Källa; Peter Malmrup/Fritidsresor

Fakta: Härifrån går resorna till Istrien nästa sommar

Stockholm:Avgång varje lördag, med 148 platser, direkt till Pula i Kroatien, mellan 20 maj till 30 september 2017.

Göteborg: Avgång varje lördag, med 95 platser, direkt till Pula i Kroatien, mellan 20 maj och 30 september 2017.

Norrköping: Avgång varje lördag, 148 platser, direkt till Pula i Kroatien, mellan 20 maj till 22 juli 2017.

Örebro: Avgång varje lördag, med 148 platser, direkt till Pula i Kroatien, mellan 29 juli till 26 augusti 2017.

Beräknad flygtid: cirka 2 timmar och 30 minuter.