Fotograf; Per Eriksson

För 17:de året i rad arrangeras en stämningsfull gammaldags julmarknad på gruvområdet, mitt i det 1000 år gamla industrilandskapet. Vid drygt 140 marknadsbord kommer det att säljas hantverk och lokalt producerad mat till fler än 10 000 besökare. Söndagen den 4 december, kl. 10-17  kommer det att säljas julkransar, hembakat bröd, brända mandlar, tovade tomtar, handgjorda smycken och mycket mer på Falu Gruvas julmarknad. Förra året var det besöksrekord med över 14 000 vuxna och barn som passade på att handla julklappar och hälsa på gruvtomtarna.

Förutom genuint hantverk är det flera lokala matproducenter som Sahlins Struts, Muddus Hjortron, Syster Surdeg, Hedens Kaffe och Dala Nougat på plats. På gruvområdet kan besökare också lyssna till kören Anna af Falu Gruva som sjunger härliga julsånger och det finns möjlighet att åka häst och vagn, se Faluns Lucia krönas och inte minst lämna sin önskelista till gruvtomtarna. Upplev magin vid Falu Gruvas julmarknad mitt i Världsarvet Falun. På gruvområdet finns också flera butiker, caféer, hantverkare och en restaurang.

Hemsida; http://www.falugruva.se/

Facebook; https://www.facebook.com/FaluGruva/