Foto; Emil Sergel

”The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.”

Det är en vecka kvar till JORD. Jag som driver festivalen heter Emil Sergel. Jag är absolut ingen expert på miljöfrågor eller någon auktoritet. Jag bara kände att jag ville göra en konkret skillnad. Jag tror att vi måste känna något för att kunna vårda det och film är ett perfekt sätt att få folk att känna. Målet är att skapa en liten skillnad. Om folk besöker festivalen och sedan gör en liten förändring i sina liv så har jag lyckats.

emil_sergel_1080_02
Emil Sergel mitt ibland hajfenor

Festivalen är en helkväll med fyra prisbelönade dokumentärer. Målet är att samla både militanta veganer och kostymnissar från Stureplan på samma plats under en kväll. JORD är inkluderade och jag vill hellre att man sitter med en öl i handen än ett anteckningsblock.

emil_sergel_1080
Inte konstigt att Tigern är utrotningshotad

Hela festivalen finns på www.jordfilm.se
Festivaltrailern på: https://vimeo.com/183480998

Ni når Emil, här på 0705-330153