Vi svenskar älskar att resa och visst kan man bli nedslagen av att inse att man är en av få som kommer att spendera ledigheten hemma trots att man inte behöver gå till jobbet. Men det finns faktiskt gott om upplevelse som finns där man bor och som inte kräver att man beställer biljetter, packar, och ser till att komma i tid till flyg, buss och tåg. Om du inser att du kommer att stanna hemma när resten ger sig av österut, västerut, söderut och norrut så kan du börja planera för aktiviteter som är minst lika spännande och som finns precis där du är.

Spela spel
Spel är en riktigt bra form av aktivitet då man är hemma. Man kan spela brädspel med familjen, spela kort med vänner, eller kanske roa sig helt själv med att spela lotto online för att ta chansen att vinna en förmögenhet. Även om du inte vinner så är spel något som kan få dig på riktigt gott humör, och då du spelar med andra så är det ju även en mycket social upplevelse.

Testa en ny sport
Varför inte testa en ny sport? Beställ ett par stavar och börja powerwalka eller ladda ner en app med yoga-program. Man kan hitta videos för olika typer av träning online, och hemma i vardagsrummet så kan man testa allt från Pilates till muskelbygge. Det här är något som ger kraft och energi och som är mycket roligt.

bungypump_1170x780_grupp

Bjud in till picknick
Om du vill få till en fin upplevelse tillsammans med andra så kan du bjuda in till picknick. Det här kan man göra året om för det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Förbered varm blåbärssoppa om det är en kall vinterdag och se fram emot en stund utomhus. Om barn kan vara på förskola utomhus dagen lång så kan du ge dig ut på picknick med vänner i skogen även om det duggar lätt.

Testa ny frisyr
Om du föredrar att stanna inomhus för att det helt enkelt är för kallt utomhus eller regnar så att man inte ser mer än 1 meter framåt så kan du roa dig med lite styling. Testa en ny frisyr med en app som låter dig leka med olika hårstilar. När det blir uppehåll så kan du bege dig till den lokala frisören för att göra slag i saken.

Starta egen Youtube-kanal
Om du tycker att det är kul att filma med telefonen och att uttrycka dig så kan du starta en egen Youtube kanal. Det här är inte svårt och det finns en massa intressanta ämnen som du kan skapa filmer för. Varför inte erbjuda svar på vanliga frågor. Det här kan vara frågor om orten du bor på, om kvinnor, om män eller kanske om det husdjur som du har. Börja med en eller två filmer och annonsera om detta på sociala medier för att sprida budskapet och få anhängare som vill höra och se vad du har på hjärtat.