Foto/Källa; Kirsten Holmen, Magic North 

I slutet av januari öppnas ett ishotell i den äventyrliga nordnorska staden Tromsö. Det vitgnistrande hotellet kommer att göra Tromsö ännu mer attraktivt som en spännande destination vintertid. Tromsös nya hotelltillskott öppnar i början av 2017 och heter Magic Ice Hotel. Det är helt och hållet byggt av is och när våren gör sitt intåg smälter hotellet bort med vintern. Ishotellet på Kvaløya kommer att erbjuda spektakulära upplevelser under polarhimlen. Allt består av is och snö – från byggnader och sängar till kalla drycker i isglas som serveras i isbaren. Sängarna är täckta av renskinn för en god nattsömn i en unik miljö.

Norrskensupplevelser och hundsläde

Ishotellet blir ett vinterparadis för både stora och små gäster. Anläggningen ligger vid Tromsö Villmarksenter och besökare får också tillgång till anläggningens många aktiviteter. Grundaren till centret är Tove Sørensen som har över 300 huskyhundar. Hon berättar att gästerna kan få fantastiska upplevelser, som att hälsa på renar, göra slädturer med huskies och goda möjligheter att se det spektakulära norrskenet på himlen.

Is-veteraner
Det är eventföretaget Magic North AS och DesignIce Norway AS som tillsammans ligger bakom skapandet av ishotellet. Magic North driver flera turistattraktioner, bland annat isbaren och isgalleriet Magic Ice i Svolvaer, Oslo och Bergen. De senaste fem åren har Bodø-företaget också drivit en isbar på den exotiska ön St Thomas i Karibien. DesignIce Norway har under åtta år arrangerat isbio och Thon Ice Adventure med övernattningsmöjligheter i Kautokeino för Samisk Filmfestival och Thon Hotels. Dessutom har de byggt ishotell i 11 år på andra platser i landet.


Ny is-bar i Tromsö

Tromsö får snart fler is-nyheter än hotellet. Under 2018 öppnar Magic North också en isbar i Tromsö. Den blir permanent och kommer att vara belägen i den nya hamnterminalen. Kirsten Marie Holmen, ägare till Magic North, är övertygad om att både ishotellet och isbaren blir ett värdefullt tillskott till Tromsö som turistmål. – Tromsö är redan en ledande vinterdestination i Skandinavien, som nu får ökad attraktionskraft – inte minst vad gäller internationella turister. Satsningen kan bidra till att göra hela regionen mer attraktiv för vinterturister. Den enda begränsningen är att vi är lite beroende av ett samarbete med vädergudarna för att lyckas.

För mer information:
Kirsten Marie Holmen
Tel: +47 915 40 915
OM VisitNorway

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland. Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss. Du hittar också mer information på Visitnorway.com