Foto/Källa; Barnens Hinderbana

Under 2016 besökte Barnens Hinderbana elva städer och hade 14 000 barn som sprang hinderbanan och tog sig förbi våra kända TV-profiler i gatloppet. Under 2017 besöker man hela 16 städer och genomför 17 lopp.

Vi är mycket positivt överraskade över antalet barn som kom och träffade och utmanade oss under året, säger Peter Bláha. Därför känns det extra kul att vi under 2017 ger ännu fler barn chansen att röra på sig och springa hinderbanan genom att besöka ännu fler städer. Precis som under 2016 är alla 16 aktuella TV-profiler från den nya säsongen med i projektet och åtta av oss är på plats vid varje evenemang för att träffa barnen och stoppa dem i gatloppet.

Barnens Hinderbana samlade in 70 000 kronor till Barncancerfonden tillsammans med alla som deltog under 2016. Även under 2017 stöttar man Barncancerfonden. Nu har målet däremot mångfaldigats till en halv miljon kronor, tillsammans med alla som deltar. Barnens Hinderbana bidrar med 100 000 kronor. När man bokar en startplats kan man välja att kryssa i ”Mitt barn springer hinderbana för livet”, då skänker man 40 kr till Barncancerfonden och bidrar till målet att nå 500 000 kronor.

Det känns riktigt kul att vi lyckades få in ett så stort bidrag redan första året, säger Peter Bláha. Nytt för 2017 är att man kan se hur mycket vi samlat in på vår hemsida, siffran uppdateras i realtid så snart någon bokar. Det ska bli spännande att följa den och jag tror vi kommer nå målet 500 000 kronor.

Barn mellan sju och tretton år kan delta. Till 2017 har hinderbanan en ny bansträckning med flera nya hinder och en extra sträcka för klassen 11-13 år. Men de klassiska hindren, såsom repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor är kvar och självklart avslutas det hela med ett gatlopp, där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna. På tävlingsområdet kommer barnen även att kunna köpa T-shirt med sin favoritprofil på och få i sig något att äta och dricka innan eller efter loppet.

Fakta om Barnens Hinderbana:

Orterna som Barnens Hinderbana besöker 2017:

Stockholm, 26 mars
Göteborg, 22-23 april
Linköping, 7 maj
Jönköping, 13 maj
Helsingborg, 28 maj
Karlstad, 4 juni
Uppsala, 11 juni
Södertälje, 17 juni
Örnsköldsvik, 1 juli
Halmstad, 15 juli
Örebro, 23 juli
Kalmar, 5 augusti
Norrköping, 13 augusti
Gävle, 19 augusti
Malmö, 27 augusti
Västerås, 2 september
Stockholm, 9 september
Ålder: 7-13 år

Deltagaravgift: 340 kronor

I priset ingår en startplats, armband och diplom med autografer. Anmälan till tävlingen och mer information finns på: http://www.barnenshinderbana.se/