Foto; pixabay.com

Klövsjö har tidigare utsetts till Sveriges vackraste by. Styrkan med Klövsjö kontra många andra fjälldestinationer är att besökarna finns både sommar och vinter. Skidområdet ingår i Destination Vemdalen som har ett väldigt starkt erbjudande och är idag Sveriges tredje största skidområde sett till antalet liftkortsdagar. I Klövsjöområdet finns ca 800 kommersiella gästbäddar, samt många privata stugor som under vintern har en hög beläggning. Antalet gäster på sommaren är lägre men det är en kvalitetsmedveten och köpstark målgrupp. Historiskt sett har faktiskt sommaren som varit den starkaste perioden för restaurangen på Klövsjöfjäll som nu söker en ny arrendator.

Vamdalen_kajak_Flickor_01
En riktig naturupplevelse att glida fram sakta längs Veman med kanot. Fotograf/Källa; Destination Vemdalen

Vi ser idag en ökad efterfrågan både på att flytta hit och att tillbringa sin semester hos oss, bland annat hade vi en ökning på 15% för antalet gästnätter under 2015, jämfört med året innan. Det berättar Marcus Ståhl, vd för Destination Vemdalen. Vi ser inte någon avmattning utan snarare tvärtom.

Familjen Backskog som idag driver boende- och restauranganläggningen i Klövsjö är några av dem som vi har att tacka för att vi överhuvudtaget har ett skidområde i Klövsjö.

Det var min pappa och farbror som var med och stakade ut var den första liften skulle gå. När jag var en liten grabb fick jag vara med och gräva och fixa för att förbereda marken inför skidsäsongerna, det berättar Anders Backskog som idag driver anläggningen.

Det finns med andra ord starka traditioner och en vilja att skapa en unik fjällupplevelse för besökarna i Klövsjö. Under vintern är det skidturismen som är det stora dragplåstret, under sommaren är det mer varierat men naturnära upplevelser som golf, fiske och vandring tillsammans med lokalt mathantverk står högt i kurs.

Vi letar nu efter en ny arrendator, eller varför inte ett arrendatorpar, som vill vara med och utveckla upplevelsen för våra gäster. Vi tror att du har erfarenhet av liknande verksamheter och känner ett starkt engagemang för kundservice. Givetvis har du också många idéer för hur vi kan ta anläggningen till nästa nivå.

För mer info om möjligheten att arrendera restaurang- och pubverksamheten på Klövsjöfjäll samt fler jobbtillfällen i fjällvärlden besök vår hemsida. www.vemdalen.se.

Destination Vemdalen är en året runt destination. Området är känt som en stark skidort med 35 liftar och 58 nedfarter. Området är snösäkert med tidig öppning oftast i början av november. Under barmarksperioden besöker turister Vemdalen framförallt för naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske och ridning. Avståndet till Stockholm är 48 mil. Området sträcker sig från Klövsjö/Storhogna till Björnrike och har 18 000 bäddar av god kvalité. Det finns allt från enklare boenden i form av vandrarhem och camping, hotell och lyxiga stugor och lägenheter. Det finns många boenden för stora grupper eller generationsboenden.

Välkommen till oss och njut av det äkta och genuina!

Destination Vemdalen AB, Vemdalsskalet Nya Landsvägen 40, 840 92 Vemdalen

Web: www.vemdalen.se